28 / 04 / 2024

Uzmanı açıkladı: Aylık 1000 TL ile BES'te fon dağılımı nasıl yapılır?

Uzmanı açıkladı: Aylık 1000 TL ile BES'te fon dağılımı nasıl yapılır?

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne katılım gün geçtikçe artıyor. BES’e yatırım yapanlar, birikimlerini en çok nasıl değerlendireceklerini araştırıyor. Portföy Yöneticisi Tahsin Şeşenoğlu, BES’e ayda bin TL yatıranların fon dağılımını nasıl yapması gerektiğini açıkladı.



Bireysel Emeklilik Sistemi’ne kayıtlı olan yatırımcı sayısı 2024 itibariyle 9 milyon kişiye yaklaştı. Uzmanlar, doğru fonlara yönlendirilmiş, küçük miktarlardaki ödemelerle bile BES’te yüksek kazançlı birikimler yapmanın mümkün olduğunu söylüyor. Yönetilmeyen hesaplardan ise getiri sağlanamıyor.

Portföy Yöneticisi Tahsin Şeşenoğlu twitter.com/TahsinSesenoglu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, birikimlerini yüksek kazanca çevirmek isteyenler için aylık 1000 TL yatıranların nasıl fon seçimi yapması gerektiğini paylaştı: İşte o paylaşım 


Fon seçimindeki en büyük hata plansız olarak yapılan fon seçimleri. Çok duyuyorum bu ay şu x emeklilik fonu çok iyi getirdi, seçtim peki bir önceki değişikliği ne zaman yaptınız dediğim de geçen hafta, ay ile başladığında  yaptığı değişikliklerin getirisi o plan için SIFIRDIR. Çünkü  #BES fonları anlık al-sat mantığı ile çalışmaz. Orta ve uzun vadede planlamalarınız sonucu size getiri sağlar.

Örnek:

-Dünya piyasalarında altın yükselişi beklenmekte ve aynı zamanda ülke de döviz kuru artışı olduğunu varsayalım, #BES fonlarınıza bu beklentiye göre önceden yer vermelisiniz ki, altın değeri yükseldiğinde siz de getiriden kazanç sağlayın.

-Hisse Senedi piyasasında ciddi bir düzeltme geldiğini ve yıl içerisinde en düşük rakamlarda olduğunu varsayalım. Fonlarınızın ağırlığını artış beklentilerine göre revize etmelisiniz ki yükseliş olduğunda portföyünüz etkilensin.

Bu örnekler daha da artırılabilir.

Yatırdığınız tutarları da örnek beklentilere göre pay ederek, yıl içinde gerek görülür ise 2-3 değişiklik yapılıp maksimum getiriyi alabilirsiniz.

NOT: Yatırım tavsiyesi değildir.

TAKİPÇİLERİ KENDİ PORTFÖYLERİNİ PAYLAŞIP SORDU!

Selçuk Geçer: 'Dolar tüm zamanların rekorunu kıracak' dedi geleceği net seviyeyi verdi!

500 bin TL'lik konutunu satıp borsaya yatıranın şimdi 605 bin TL parası var! Bu yıl konut mu kazandırır, borsa mı?

Borsa İstanbul’da işlem gören 9 hisse için 9 aracı kurum hedef fiyat açıkladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön