30 / 04 / 2024

ABD'de mortgage faizleri 7 haftanın en düşük seviyesinde!

ABD'de mortgage faizleri 7 haftanın en düşük seviyesinde!

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, geçen hafta yüzde 6,4 ile 7 haftanın en düşük seviyelerine indi.



Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan resmi verilere göre, mortgage başvuruları 31 Mart 2023 tarihi ile biten haftada bir önceki haftaya kıyasla yüzde 4,1 oranında azaldı.

Paylaşılan detaylara göre, ABD'de 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı, yüzde 6,45'den yüzde 6,4'e indi ve son 7 haftanın en düşük seviyelerine gerilemiş oldu.

Yine verilen bilgilere göre, aynı dönemde 15 sene vadeli mortgage için ortalama faiz oranı ise yüzde 5,84'den 5,97'ye yükseldi.

ABD de mortgage faizleri 7 haftanın en düşük seviyesinde!

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Başekonomisti Mike Fratantoni, peş peşe açıklanan verilerle ilgili olarak yaptığı değerlendirmesinde, baharın gelmesine rağmen konut piyasasında genellikle bu mevsimdeki alışılagelmiş patlamanın yaşanmadığını söyledi.

Konut satın alma başvurularının dört haftalık artıştan sonra geçen hafta düşüş kaydettiğine değinen Mortgage Bankalar Birliği (MBA) Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Başekonomisti Mike Fratantoni, refinansman başvurularının da oldukça düşük kalmayı sürdürdüğünü kaydetti.

Yine verilen detaylara göre, ABD'de 30 sene vadeli mortgage için ortalama faiz oranı, 2022 yılının Ekim ayında yüzde 7'yi aşarak 21 yılın zirvesine yükselmişti.

Ülkede, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yüksek enflasyona karşı agresif para politikası sıkılaşması konut piyasasını da önemli ölçüde zayıflatmıştı.


Geri Dön