29 / 04 / 2024

Yatırımcılar dikkat, dibi görebilir: Altın fiyatları 7 ayın en düşük seviyesine indi! 

Yatırımcılar dikkat, dibi görebilir: Altın fiyatları 7 ayın en düşük seviyesine indi! 

Altın yatırımcılarını tedirgin edecek gelişmeler gündemde yer almaya devam ediyor. ONS Altın 7 ayın en düşük seviyesine indi. Peki, altın fiyatları ne kadar olacak? İşte detaylar...



Altın fiyatlarında Fed rüzgarı esmeye devam ediyor. ONS Altın 7 ayın en düşük seviyesine inerken, faiz artırımlarının devam edeceği beklentisi ile Dolar kur sepeti karşısında 10 ayın zirvesini gördü.

Altın fiyatlarının ne yönde seyir edileceği merak konusu oldu. Milyonlarca yatırımcı altın fiyatlarının ne kadar olduğunu sorguluyor. Ons altın son 7 Ayın en düşük seviyesini test etti.

Ons altın bu sabah 1842,84 dolar seviyesinde başladı. Bu seviye en son 10 Mart tarihinde görülmüştü. Saat 11:15 itibarıyla da Cuma gününe göre yüzde 0,33 düşüşle 1842 dolar bandında kaldı.

HalkTV'de yer alan detaylara göre, yatırımcılar, Fed'in Eylül ayındaki politika toplantısında şahin bir duraklama yapmasından sonra ABD'de daha uzun süre daha yüksek bir faiz oranı senaryosu olasılığından endişe duyuyordu.

Daha yüksek oranlar getirisi olmayan külçeyi tutmanın fırsat maliyetini yükseltiyor ve çekiciliğini azaltıyor. Ayrıca geçen hafta açıklanan veriler, Amerika Merkez Bankası (Fed)'nın tercih ettiği çekirdek PCE fiyat endeksinin Ağustos ayında beklenenden daha az yükseldiğini, ABD ekonomisinin ise 2'inci çeyrekte yüzde 2,1 ile oldukça sağlam bir büyüme temposunu sürdürdüğünü gösterdi.

Yatırımcılar dikkat, dibi görebilir: Altın fiyatları 7 ayın en düşük seviyesine indi! 

ALTIN DİP YAPABİLİR

Altın fiyatlarını değerlendiren Tastylive yöneticisi Ilya Spivak, "ABD'den gelen veriler giderek yumuşuyor ve ABD Merkez Bankası'nın sıkışıklığı giderek daha fazla yerde kendini göstermeye başlıyor" dedi. Verilerin bu hafta zayıf görünmeye başlarsa, altın bir dip yapma girişiminde bulunabileceğini söyledi.

Analistler, ons altın için bugün destek seviyesi olarak 1839 doları gösteriyorlar, buranın kırılması durumunda 1821 dolar seviyesinin test edilebileceğini vurguluyorlar.

Yatırımcılar artık daha çok rehberlik için bu haftaki önemli ABD istihdam verilerini bekliyor.

Yatırımcılar dikkat, dibi görebilir: Altın fiyatları 7 ayın en düşük seviyesine indi! 

ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

GRAM ALTIN 

Alış fiyatı: 1.656,86 TL    
Satış fiyatı: 1.679,70 TL

ÇEYREK ALTIN

Yeni çeyrek alış fiyatı: 2.706 TL
Yeni çeyrek satış fiyatı: 2.743 TL
Eski çeyrek alış fiyatı: 2.698 TL
Eski çeyrek satış fiyatı: 2.735 TL

YARIM ALTIN

Yeni yarım alış fiyatı: 5.429 TL
Yeni yarım satış fiyatı: 5.487 TL
Eski yarım alış fiyatı: 5.396 TL
Eski yarım satış fiyatı: 5.470 TL

18 bin TL maaşla güvenlik, büro personeli ve temizlik görevlisi alınacak! Başvurular resmen başladı! 

Akbank’ın genel müdürlük koltuğunda artık yeni bir isim oturacak!

Kiralık konut arayanlara son dakika uyarısı: Sakın bu tuzağa düşmeyin! Dolandırıcıların kapora oyunu! 


Geri Dön