27 / 04 / 2024

Altın yatırımcıları bu habere çok sevinecek! Altın bu hafta iki katına çıkabilir...

Altın yatırımcıları bu habere çok sevinecek! Altın bu hafta iki katına çıkabilir...

Altın fiyatları yatırımcılar tarafından takip edilmeye devam ediyor. State Street Global Advisors Baş Altın Stratejisti George Milling-Stanley’den yatırımcıları sevindirecek açıklama geldi: Altın iki katına çıkabilir!



Dünya ekonomilerinde her geçen gün yükselen resesyon endişesi riski piyasalar üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Altın fiyatları üzerinde bu hafta para politikası yetkililerin açıklamaları etkili olması bekleniyor.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın çarşamba ve perşembe günü yapacağı açıklamalar piyasalar üzerinde etkili olacak. 

Altın yatırımcıları bu habere çok sevinecek! Altın bu hafta iki katına çıkabilir...

Öte yandan Yurt içinde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın perşembe günü yapacağı Para Politikası Kurulu toplantısı takip edilecek. Bu gelişmeler altın fiyatlarının yönünde belirleyici olacak. Altın fiyatları yeni haftaya yükselişle başladı. Gram altın 1028 TL'den ons altın ise 1842 dolardan güne başladı.

Geçen hafta açıklanan Fed'in faiz kararı 1994'ten bu yana ilk defa gerçekleşen 75 baz puanlık faiz artışı oldu. Fed üyesi Christopher Waller Fed'in faiz kararını sonuna kadar destekleyeceklerini dile getirdi ve enflasyonla mücadele edilmede faiz artırmanın arkasında olduğunu belirtti. 

 AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistlere göre Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizini yüzde 14'te sabit bırakacağı düşünülüyor. 

Peki bu hafta altın fiyatları ne olur? Altın bu hafta yükselir mi düşer mi? Altın fiyatları ne olacak? İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön