29 / 04 / 2024

AVVA mağaza sayısını 200’e çıkaracak!

AVVA mağaza sayısını 200’e çıkaracak!

AVVA’nın hem yurt içinde hem de yurt dışında büyüme iştahı devam edecek. Şirket, 2020'de mağaza sayısını 200’e çıkmayı hedefliyor. 



AVVA Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Atik, 2017’de 145 milyon TL olan cirolarını 2020'de 500 milyon TL’ye çıkaracağını açıkladı. Atik, aynı süre içinde yurt içi ve yurt dışında 100’er olmak üzere AVVA mağazalarının sayısını 200’e ulaşacağını belirtti.

Türkiye perakende sektörünün önündeki fırsatlar ve sorunlar hakkında değerlendirmelerde bulunan Atik, “Erkek giyim markaları arasında özgün bir yeri bulunan AVVA olarak hem yurt içinde hem de yurt dışında büyüme iştahımız devam ediyor. Büyürken kaliteden ve kârlılıktan ödün vermek istemiyoruz. Ancak girdi maliyetleri ve günlük kurdan ödenen kiraların her geçen gün artması yurt içindeki kârlılığı giderek aşağıya çekiyor. Biz içeride fırsatları yine değerlendirmekle birlikte yurt dışı ağırlıklı büyümeye odaklandık. Bu strateji çerçevesinde yurt dışında halen 34 olan mağaza sayısını 2020’nin sonuna kadar 100’e çıkaracağız. Yurt içindeki mağazalarımızın sayısı da aynı dönemde 100’e ulaşacak. 2017’de 145 milyon TL olan toplam ciromuzun ise üç katın üzerinde artışla 2020 sonu itibarı ile 500 milyon TL’ye ulaşacağını öngörüyoruz” diye konuştu.

Perakendede e-ticaretin payının hızla arttığını ve geleceği online satışların belirleyeceğini söyleyen Atik, “E-ticaretin ve dijitalleşmenin perakendecilikteki hayati önemini biliyor ve tüm planlamalarımızı bu bilinçle yapıyoruz. Özel yazılım sistemleri ile birlikte 5 bin metrekarelik bir alanı e-ticaret üssü haline getirdik. Çağrı merkezimizi, müşteri hizmetleri ve e-ticaret ekibimizi büyüttük. Amazon, Morhipo, Trendyol, 1V1Y gibi alternatif kanallarla imzaladığımız anlaşmalar sayesinde online pazarda çok daha geniş bir kitleye erişim imkânı yakaladık. Tüm bu çalışmaların sonunda halen toplam ciroda yüzde 5 olan online satışların payını en geç 2020’nin sonunda yüzde 15’e çıkarmayı ve smart casual kategorisinde e-ticarette erkeklerin ilk tercih ettikleri marka olmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.


Geri Dön