30 / 04 / 2024

Ayamama Deresi'ndeki 75 yapının yıkımı bugün tamamlanacak

Ayamama Deresi'ndeki 75 yapının yıkımı bugün tamamlanacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ayamama Deresi yatağındaki 23 iş yerine ait 75 yapının yıkımının bugün tamamlanacağını bildirdi



Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Ayamama Deresi çevresindeki imar, harita ve zabıta müdürlüklerinin yaptığı çalışmalarda 108 imara aykırı yapının tespit edildiği hatırlatıldı.

Kaçak yapıların yıkılmasıyla ilgili tebligatların geçen hafta yapıldığı belirtilen açıklamada, bazı firmaların tebligatlara uyarak kaçak ve imara aykırı yerleri kendi ekipleri tarafından yıktırdığı kaydedildi.

Açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yıkım ekiplerinin iş makinesi ve personel takviyesi yaparak yıkımlara katıldığı belirtildi. Sahipleri tarafından yıkılmayan kaçak ve imara aykırı yapıların belediye ekiplerince yıkıldığının vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bugün yapılan çalışmalarda; 14 iş yerine ait 37 işgalli yapı sorumlular ve zabıta ekipleri tarafından yıkıldı. 9 iş yerine ait 38 işgalli yapı yıkımları devam ediyor. Toplam 23 iş yerine ait kaçak 75 yapı gün sonu itibari ile yıkılmış olacak. Aynı bölgede 11 iş yerine ait 33 kaçak yapının yakılması ise önümüzdeki hafta içinde yapılacak. Bu yapılardan bazılarını iş yeri sorumluları kendileri yıkıyor. Bazı iş yerleri hafta sonu kendilerinin yıkımları yapacaklarını belittiler. Yapılan çalışmalar değerlendirildikten sonra yıkımlar önümüzdeki hafta devam edecek."
AA


Geri Dön