17 / 05 / 2024

Ayamama'da yıkımlara devam ediliyor

Ayamama'da yıkımlara devam ediliyor

İstanbul'da meydana gelen sel felaketinin ardından, Ayamama Deresi'nin civarındaki binaların yıkım işlemleri dün de devam etti



Halkalı'da, Ayamama Deresine 10 metre mesafede bulunan dört katlı bir bina, dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından yıkıldı. Sabah erken saatlerde başlayan ve iş makinelerinin kullanıldığı yıkımda, binaya bitişik diğer binanın hasar görmemesi için büyük özen gösterildi. Belediyenin daha önce yaptığı tebligata uygun olarak boşaltılmış olan dört katlı binanın yıkılması yaklaşık iki saat sürdü.
Deniz Derin/Sabah

Basında yer alan diğer haberler şunlar; 

 

Ayamama'da yıkım

Eylül ayında yaşanan sel felaketinin ardından, dere yataklarındaki binaların yıkım işlemi devam ediyor. Selden sonra başlatılan islah çalışmaları kapsamında, Küçükçekmece Belediyesi, dün bir binayı daha yıktı. Ayamama Deresi kenarında bulunan İkitelli Dereboyu Caddesi Arzu Sokak'taki üç katlı bina, dün belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

 'DEVAM EDECEK'

Sabahın erken saatlerinde Arzu Sokak'a gelen yıkım ekipleri, kararı zabıta ve polis nezaretinde gerçekleştirdi. Dozer ve iş makineleri yardımıyla gerçekleştirilen yıkım sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Ayamama kenarında belirlenen tüm yapıların yıkılacağını söyleyen Küçükçekmece Belediyesi yetkilileri, "Bugüne kadar yaptığımız yıkımlarda hiçbir sorunla karşılaşmadık. Yıkım çalışmalarımız sürecek. Bu tür yerlerde yapılaşmaya izin verilmeyecek" dedi.

108 BİNA BELİRLENMİŞTİ

Kentte yaşanan sel felaketinde, Ayamama'nın taşması sonucu yüzlerce ev ve iş yeri sular altında kalmıştı. Sel felaketi sonrası dere yatağı üzerindeki imara aykırı 108 yapı için yıkım kararı çıkartılmıştı.
Gazete Habertürk

 


Geri Dön