05 / 05 / 2024

Ayaş termal turizmin cazibe merkezi olacak

Ayaş termal turizmin cazibe merkezi olacak

Ankara'nın Ayaş ilçesinde, termal turizmi geliştirmek için 300 yataklı Türkiye Barolar Birliği Ayaş Yaşam
Merkezi ve Termal Oteli'nin inşasının devam ediyor



Ankara'nın Ayaş ilçesinde, termal turizmi geliştirmek için 300 yataklı Türkiye Barolar Birliği Ayaş Yaşam
Merkezi ve Termal Oteli'nin inşasının devam ettiği belirtilerek, termal rezervleri artırmak için 4 yeni termal kuyunun daha açılacağı bildirildi.

Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede 33 derecede 3 kuyunun termal turizme hizmet ettiğini aktararak, geleneksel usullerle yapılan termal turizm çalışmalarını modern yöntemlere dönüştürmekte kararlı olduklarını söyledi. Termal turizm çalışmalarını modern bir seviyeye taşıyabilmek için önce rezervlerini artırmaya çalıştıklarını ifade eden Başkaraağaç, şu bilgileri verdi:
"İki yılık hazırlık çalışmalarımızın ardından İller Bankası ile 4 yeni termal kuyu açacağız. Bu kuyuların yaklaşık 55 dereceye sahip olmasını bekliyoruz. Tabii bundan önce mevcut kuyularımızdaki rezervlerin bir kısımını
Barolar Birliği Ayaş Yaşam Merkezi ve Termal Oteli'ne verdik. İlçemizin vizyonunu yansıtacak 300 yataklı bu modern tesisin inşası devam ediyor. Tamamlandığında Türkiye'nin her kentinden avukatları ağırlayacak."

Başkaraağaç, hamamcılığın ötesinde ilçede SPA yöntemiyle tedaviyi yaygınlaştırmayı planladıklarını vurgulayarak, "Ankara Üniversitesi tarafından burada Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon merkezi açılacak. Burada öğrenciler hem teoriyi hem de pratiği bir arada görecekler. Bu gelişmelerin ardından Ayaş tarımı, tarihi dokusu ve termaliyle cazibe merkezi olacak" dedi.
AA

Geri Dön