27 / 04 / 2024

Ayasofya Camisi yarın açılacak!

Ayasofya Camisi yarın açılacak!

Ayasofya Camisi'nin, yarın kılınacak cuma namazı ile 86 sene sonra yeniden ibadete açılması öncesinde son hazırlıklar tamamlanıyor...



Ayasofya Camisi, yarın kılınacak cuma namazıyla 86 sene sonra yeniden ibadete açılacak. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Danıştay 10. Dairesi'nin Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesinden sonra Ayasofya'nın Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadete açılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, 10 Temmuz'da Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Yeniden ibadete açılmasına karar verilmesinden sonra kısa süreliğine ziyarete kapatılan Ayasofya Camisi'nin ibadete açılışı dolayısıyla düzenlenecek tören için son hazırlıklar gerçekleştiriliyor.

Ayasofya Camisi'ne alınacak misafirlerin davetleri, de Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılıyor. 

Salgın sebebiyle Ayasofya Camisi ve çevresinde kadınlar için 2, erkekler için 3 olmak üzere 5 farklı açık alan, namaz kılma yeri olarak belirlendi. Erkekler için Ayasofya Meydanı, Sultanahmet Meydanı ve Yerebatan Caddesi; kadınlar için Sultanahmet Türbesi yanındaki bölge ile Mehmet Akif Parkı tahsis edildi.

 

 

Ayasofya'da temel ilke binanın tarihi dokusuna ve mimarisine zarar verilmemesi!


Geri Dön