01 / 05 / 2024

Ayasofya efsaneleri Atina Üniversitesi 'nde anlatıldı!

Ayasofya efsaneleri Atina Üniversitesi 'nde anlatıldı!

Atina Üniversitesi 'nde ‘Ayasofya Efsaneleri ' anlatıldı. Dersi veren  İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Ferhat Aslan, “Bazı öğretim üyelerinin efsaneleri dedelerinden öğrenmiş olması beni çok şaşırttı ” dedi...



Yeryüzündekİ en önemli mabetlerden Ayasofya ile ilgili efsaneler, Atina Üniversitesi Türk Bilimleri Bölümü 'nde ilgiyle karşılandı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Ferhat Aslan 'ın 5 günlük Erasmus programında Atina 'da verdiği ‘İstanbul Folkloru ve Ayasofya Efsaneleri ' konulu derse yoğun katılım dikkat çekti.

İstanbul folkloru ve halk edebiyatına genel bir projeksiyon tutan Aslan, daha sonra efsaneler üzerine bilgiler aktardı. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından basılan ‘Ayasofya Efsaneleri ' çalışmasından örnekler sunan Aslan, farklı bölümlerden öğrenciler ile öğretim görevlilerinin gösterdikleri ilgiden memnun kaldığını söyledi. Aslan “Efsaneler katılımcıların dikkatini çekti. Öğretim üyeleri, dedelerinden efsaneleri dinlediklerini söylediler. Bu beni de şaşırttı ve sevindirdi ” ifadelerini kullandı.
Star

 


Geri Dön