02 / 05 / 2024

Ayçiçek yağı ile ilgili kritik detay ortaya çıktı! Ayçiçek yağı fiyatları artacak mı? İşte 7 Mayıs 2022 fiyat listesi..

Ayçiçek yağı ile ilgili kritik detay ortaya çıktı! Ayçiçek yağı fiyatları artacak mı? İşte 7 Mayıs 2022 fiyat listesi..

Ayçiçek yağ ile ilgili kritik detay BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) nisan ayında küresel gıda fiyatlarını açıkladıktan sonra ortaya çıktı. TÜİK verilerine göre dünyada fiyatı düşen ayçiçek yağının fiyatı nisanda Türkiye'de yüzde 16.8 ulaştı. Peki güncel ayçiçek yağı fiyatları ne kadar?



Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Nisan ayı küresel gıda fiyatı endeksi gelişmelerinin sonucu belli oldu. Buna göre nisan ayında gıda fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0.8 iniş kaydetti. Mart ayında tarihi zirvesine yükselen endeks böylece bu yılda ilk kez aylık düşüş yaşadı.

Ayçiçek yağı fiyatları düştü mü? A101, Migros, ŞOK, Carrefoursa ayçiçek yağ ne kadar? İşte 3 Mayıs 2022 fiyat listesi...

FAO verilerine göre nisanda küresel gıda fiyatları 2021 yılının aynı ayına göre ise yüzde 29.8 yükseldi. Habertürk'ten Selim Karahan'ın haberine göre, nisan ayında mart ayına göre düşüş yaşanmasında en önemli etkenlerden biri bitkisel yağlardaki yüzde 5.7'lik düşüş oldu. FAO raporunda palm, soya ve ayçiçek yağı fiyatlarının mart ayına göre düşüş yaşandığı kaydedildi.

FAO gıda fiyatı endeksindeki düşüşün bitkisel yağlardaki düşüşten kaynaklandığına dikkat çekerken Türkiye'de farklı bir durum yaşandı. TÜİK verilerine göre ayçiçek yağı fiyatı nisanda aylık olarak yüzde 16.8 arttı. Nisan ayında ayçiçek yağının litre fiyatı 29.7 liradan 34.7 liraya çıktı. Peki güncel ayçiçek yağı fiyatları ne kadar? İşte A101, ŞOK, MİGROS, Carrefoursa ayçiçek yağı 7 Mayıs 2022 fiyat listesi...


Geri Dön