Sektörel

AYD AVM Endeksi Temmuz 2013 sonuçları açıklandı!

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi’nin Temmuz ayı sonuçları açıklandı. Ciro endeksi 2012 Temmuz ayına göre %11 artış göstererek 138 puana ulaştı...

AVM’lerdeki kiralanabilir alan (m2) başına düşen cirolar 2013 Temmuz ayında, İstanbul’da 576TL, Anadolu’da 498TL olarak gerçekleşerek Türkiye genelinde 529TL’ye ulaşmıştır.


Temmuz’da en büyük ciro artışı “ TEKNOLOJİ” kategorisinde gerçekleşti…


Geçtiğimiz yılın Temmuz ayına göre 2013 Temmuz ayında tüm ürün kategorilerinde endeks yükseldi. Teknoloji market/elektrikli eşyalar ciroları %17, ayakkabı/çanta ciroları %14, hipermarket ciroları %11, giyim ciroları %11, yiyecek/içecek alanlarının ciroları %3 ve AVM’lerdeki diğer alanların ciroları %11 artış göstermiştir.


Ziyaret Sayısı Endeksi 


Ziyaret sayısı endeksinde, 2013 Temmuz ayında, geçtiğimiz Haziran ayına göre endeks değerinde %3’lük bir gerileme gözlenmiştir. 


AVM Endeksi Temmuz ayı sonuçlarını değerlendiren AYD Başkanı Hulusi Belgü “Bu sene Temmuz ayının Ramazan’a denk gelmesi sebebi ile ciroların daha çok yiyecek-içecek kategorilerinde artış gösterdiğini gözlemlemekteyiz. Teknoloji kategorisinde de cirolarda yaşanan artışın daha çok dönemsel kampanyalar nedeniyle olduğu ölçülmektedir.”dedi.