03 / 05 / 2024

AYD'den AVM sektörüne 4 proje

AYD'den AVM sektörüne 4 proje

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği - AYD'nin 22-23 Ocak 2009 tarihinde 17 kurumdan 27 üyesinin katılımı ile gerçekleştirdiği Arama Konferansı sonucunda sektöre ışık tutacak



4 önemli proje 4 Mart'ta hayata geçiyor: AVM Yatırımları Konferansı, AVM Endeksi, AVM Databank ve AVM Eğitim Paketleri.
12 Şubat Perşembe günü, AYD Başkanı Hakan Kodal (Krea Grup), AYD Başkan Yardımcıları Levent Eyüboğlu (Multi Turkmall), Ulvi Süvarioğlu (Dati), Koray Özgül (Corio) ve Gündüz Bayer (Metro Group Asset Management) ev sahipliğinde yapılan basın toplantısında AYD'nin 4 yeni projesinin tanıtımı yapıldı.

Toplantıda, sektör lideri 25 yatırımcı şirketin yönetimindeki 55 AVM'nin katılımıyla kurulan Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği'nde yapılan görev dağılımı ve oluşturulan 6 çalışma komitesinin projeleri açıklandı. AYD'nin yol haritasını oluşturmak amacıyla yapılan Arama Konferansı sonucunda sektör ile ilgili akımlar, sorunlar ve çözüm önerileri ile birlikte AYD'nin vizyonu ve misyonuna paralel olarak çalışma planı hazırlandığı belirtildi.

4 Mart 2009 Çarşamba günü hayata geçecek 4 önemli projeden birincisi sektörün bugünü ve geleceğinin tüm yönleri ile ele alınacağı uluslararası kimliğe sahip "AYD - AVM Yatırımları Konferansı" olacak. Esma Sultan Yalısı'nda gerçekleşecek ve tüm gün sürecek konferansta, "2009'da Dünya Ekonomisi ve Türkiye", "AVM Yatırımları: Türkiye ve Dünyada Son Gelişmeler", "AVM ve Perakende Sektörünün Finansman sorunları", "AVM Yönetimlerinde 2009 Stratejileri" ve "Perakende Sektörünün Bugünü ve Geleceği" başlıkları yer alacak. Konferansa uluslararası ve ulusal çapta çok değerli uzmanlar katılacak.

AYD'nin ikinci projesi, sektöre ışık tutacak AVM Endeksi. Akademetre ile işbirliği içinde hayata geçecek AVM Endeksi, AVM'lerin ciro, ziyaretçi sayıları ve personel sayılarındaki değişimi aylık ve bölgesel olarak ortaya koyacak.

AVM Databank projesi ise sektördeki AVM sayı ve tipleri ile ilgili kavram karmaşasını ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Dördüncü ve son proje olan AVM Eğitim paketleri, Soysal Danışmanlık ile birlikte hayata geçecek ve AVM bazında müşteri, yönetim ve mağazalar için özel paketler olarak sunulacak.

Geri Dön