Genel

Aydi mağazaları yıl sonunda 50 şubeye ulaşacak!

Ayakkabı üreticileri, son yıllarda markalaşma çalışmalarına ve organize perakendeciliğe büyük önem veriyor

Yıllarca çeşitli mağazalara ve markalara fason imalat yapan üreticiler, artık kendi markalarıyla ayakkabı indirim marketleri kurmaya başladı.  
  
Bunlardan biri de 23 yıldır sektörün içinde yer alan işadamı Bekir Aydın. Ayakkabının başkenti İstanbul Gedikpaşa'da üretim ve toptancılıkla işe başlayan Aydın, yıllarca çeşitli markalar için imalat yaptı. Kiler, İsmar, Carrefoursa, Metro ve BİM gibi süpermarket zincirlerinin ayakkabı reyonlarını işletti. Ayrıca Collezione, DeFacto, Colin's gibi moda markalarına da ayakkabı ve çanta üretti. Artık kendi markasına sahip olmak isteyen Bekir Aydın, geçen yıl ayakkabı ve discount (indirim) kelimelerinin birleşiminden oluşan Aydi mağazalarını kurdu. Süpermarket tarzında tasarlanan Aydi şubelerinde erkek, bayan ve çocuk gruplarında her türlü ayakkabı, terlik, çanta ve aksesuar bir arada bulunuyor. Şirketin bugün ve yarın açılacak Van, Derince Kipa AVM, Kırklareli Kipa AVM ve Keşan Kipa AVM şubeleri ile mağaza sayısı 41'e ulaşacak. Aydi Genel Müdürü Bekir Aydın, yıl sonunda 50, 2014 yılında ise bayilerle birlikte 500 mağazaya ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Düşük kâr marjı ile yüksek satış hacimlerine ulaşacaklarını anlatan Aydın, "Artık başka firmalara üretim yerine kendi markamızla büyüyeceğiz." dedi.

Büyüme planlarında yurtdışına açılmanın da bulunduğunu ifade ederken, "Almanya'da ayakkabı ihracatına başladık. Gelecek yıl bu ülkede 4 noktada Aydi şubesi açacağız. Ayrıca bunu Makedonya, Bulgaristan, Bosna-Hersek, İran ve Azerbaycan izleyecek." açıklamasını yaptı. Sattıkları tüm ürünlerin Türkiye'de üretildiğini vurgulayan Aydın, mağazalarında tek bir Çin malı ayakkabı bile bulunmadığını aktardı. Mağaza açtıkları her noktada yeşil kartlı vatandaşlara 100 ila 500 çift arasında bedava ayakkabı dağıttıklarını, bazı yerlerde ise ilk gün 1 TL'ye satış yaptıklarını dile getiren Bekir Aydın, "Yine bu yaz okulların kapanması ile takdir ve teşekkür belgesini getiren öğrencilere de ayakkabı hediye ettik." diye konuştu. Aydın, önümüzdeki günlerde şeker hastaları ve ayağında nasır olanlar için özel ayakkabıların üretim ve satışına da başlayacakları bilgisini verdi.
Necip Çakır/Zaman