28 / 04 / 2024

Aydın 6 ayda 3 milyon turist ağırladı!

Aydın 6 ayda 3 milyon turist ağırladı!

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, 2015 yılının ilk altı ayında Aydın'ın yerli-yabancı olmak üzere 2 milyon 750 bin civarında turisti ağırladığını söyledi.



Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, 2015 yılının ilk altı ayında Aydın'ın yerli-yabancı olmak üzere 2 milyon 750 bin civarında turisti ağırladığını söyledi. Aktakka, "Aydın, deniz, kum, güneş, tabiat, tarih, spor, kongre ve termal turizm çeşitliliği açısından çok zengin. Türkiye'nin en önemli turizm şehirlerinden olan Aydın'a bu yıl 6 milyon turist bekliyoruz" dedi. 


Aydın İl Kültür ve Turizm Miidiirü Nuri Aktakka, 2015 turizm sezonunu değerlendirdi. Aydın'ın turizm potansiyeli ve turist girdileri bakımından Türkiye'de beşinci sırada yer aldığını, ilk dörtteki illerinde İstanbul. Antalya, Muğla ve  İzmir  olduğunu belirten Aktakka, turizm sezonunun çok yoğun geçtiğini söyledi. Aydın'a başta Almanya, Hollanda. İngiltere. Fransa, Romanya, Amerika ve Rusya olmak üzere birçok ülkeden turistin geldiğini kaydeden Aktakka, "Aydın, deniz, kum, güneş, tabiat, tarih, spor, kongre ve termal turizm çeşitliliği açısından çok zengin. Türkiye'nin en önemli turizm şehirlerinden olan Aydın, her geçen yıl daha fazla turisti ağırlamaya devam ediyor. Şuanda bakanlığımızdan işletme belgeli otellerde doluluk oranı yüzde 96'ya vardı, bu oran geçen yıl aynı dönemde yüzde 92'ydi. Yüzde 4'lük bir artış gerçekleşmiştir. Kuşadası Limanı'na 2014'ün ilk altı ayında, deniz yolu ile gelen turist sayısı 157 bindi, bu sayı bu yılın ilk 6 altı ayında, 182 bin olarak gerçekleşti. Müze ören yeri ziyaretçi sayısı geçen sene de 330 bin civarındaydı, bu yılda bu civarda seyrediyor. Bilindiği üzere 2014 yılında Aydın'a yaklaşık 5 milyon 500 bin yerli ve yabancı turist geldi. Bu yıl 6 milyon turistin gelmesini bekliyoruz" dedi. 


2014 yılının ilk 6 ayında, 2 milyon 500 bin turistin ilgi gösterdiği Aydın'a bu yılın aynı döneminde 2 milyon 750 bin turistin geldiğini ifade eden Aktakka, kente gelen bir turistin ortalama 700 dolar harcadığını da dile getirdi. 


Aydın Hedef Gazetesi


Geri Dön