05 / 05 / 2024

Aydın Ailesi A101 Marketleri'nin büyük hissedarı oldu!

Aydın Ailesi A101 Marketleri'nin büyük hissedarı oldu!

Memorial Sağlık Grubu ve Aydın Örme'nin sahibi Aydın ailesi, indirim marketler zinciri A101'in büyük hissedarı oldu



Aile, zincirin yüzde 29.8 hissesini satın aldı. Böylece Aziz Zapsu'nun başkanlığını yürüttüğü Singapur merkezli Oligo Investment Holding'in hisse oranı yüzde 22.8'e geriledi. Asya Katılım Bankası da yüzde 21.8'lik payla üçüncü büyük ortak olmayı sürdürüyor. Şirkette İrfan Hacıosmanoğlu'nun yüzde 4.58, diğer hissedarların da toplam yüzde 21 hissesi var. 
A101 Marketler Zinciri'nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Aydın, “Hedefimiz şu an 410 olan mağaza sayımızı 450'ye çıkarmak. 2015'te ise 2 bin mağazaya ulaşmak” dedi. 
Perakende sektörüne English Home ile girdiklerini söyleyen Aydın, bu alanda mağaza sayısını 40'a çıkaracaklarını söyledi. Aydın, “Gayrimenkul sektöründe de Adapark projesini gerçekleştireceğiz” dedi.

Milliyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

A101'in yeni ortağı Aydın Ailesi oldu

Aziz Zapsu'nun kurduğu indirimli market zinciri A.101'e yeni ortak geldi. Firmanın yüzde 29,8 hissesi Memorial Sağlık Grubu ve Aydın Örme'nin sahibi olan Aydın Ailesi tarafından satın alındı. Bu satın alma ile birlikte Aydın Ailesi A.101'in en büyük ortağı durumuna gelirken yeni yatırımlar için de hedefler belirlendi.
A.101 marketler zincirinin yeni dönem Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Aydın, grup olarak krizde de yatırımlara devam ettiklerini belirterek perakende sektörüne ilk adımı English Home mağazaları ile attıklarını söyledi. Yıl sonuna kadar mağaza sayılarını 40'a çıkarmayı hedeflediklerini ifade eden Aydın, "A.101 marketler zinciri de bu sektördeki ikinci ve en önemli adımımız. Şu anda ülke çapında toplam 410 mağazamız bulunuyor. Yıl sonu hedefimiz 450 mağazaya ulaşmak. Bu rakamı 2012 yılında 1100, 2015 yılında ise 2000 mağazaya çıkarmayı ayrıca yeni pazarlara açılarak daha büyük kitlelere ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.
 
75 milyon dolarlık sermaye artışı
Öte yandan A.101 marketler zincirinin tüm hissedarları yeni yapılanmayla birlikte 9 Kasım tarihinde yapılan genel kurulda 75 milyon dolarlık sermaye artışı kararı da aldı. Sermayenin 60 milyon dolarının bu yıl sonuna kadar ödeneceğini belirten Aydın, "A.101 marketler zinciri, perakende sektörünün önde gelen kuruluşlarından biri. Daha güçlü bir sermaye yapısına sahip olması ve yatırımlarına hız kesmeden devam edebilmesi için bu sermaye artış kararını aldık. Grubumuzun güçlü sermaye yapısı ve kurumsal yönetim birikimi A.101'in sağlam adımlarla büyümesine önemli katkıda bulunacaktır" diye konuştu.
Gayrimenkul sektöründe de Adapark projesini gerçekleştirerek hem gayrimenkul hem de perakende sektöründe yatırımlarına devam edeceklerini ifade eden Aydın, "Bu iki sektörün yanı sıra Memorial sağlık grubu olarak büyüme hedefimiz devam ediyor. Yıl sonuna kadar Ataşehir ve Antalya hastanelerimizle birlikte sağlık grubumuza 2 yeni hastane daha ekleyeceğiz" diye konuştu.
A.101'in yüzde 30,84'lük hissesi daha önce Hayat Holding'e satılmıştı. Fakat bazı vergisel problemler nedeniyle bu ortaklık başlamadan bitmişti.
Referans


Geri Dön