28 / 04 / 2024

Aydın Ay-Konut mağdurları Özlem Çerçioğlu'ndan destek bekliyor!

Aydın Ay-Konut mağdurları Özlem Çerçioğlu'ndan destek bekliyor!

Ev sahibi olma umuduyla 19 yıldır bekleyen ve bir takım sorunlar nedeniyle hayalleri bir türlü gerçekleşmeyen Ay-Konut mağdurları, önce Ay-Konut Sitesi önünde daha sonra da Aydın Büyükşehir Belediyesi önünde mağduriyetlerini haykırdı.



Ev sahibi olma umuduyla 19 yıldır bekleyen ve bir takım sorunlar nedeniyle hayalleri bir türlü gerçekleşmeyen Ay-Konut mağdurları, önce Ay-Konut Sitesi önünde daha sonra da Aydın Büyükşehir Belediyesi önünde mağduriyetlerini haykırdı. Ay-Konut Mağdurları Derneği Başkanı Meral Uğur, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun isterse bu sorunu çözebileceğini söyledi.



Aydın Belediyesi tarafından 19 yıl önce kurulan Aykonut Yapı Kooperatifi’nden alacaklı olduklarını belirten Ay-Konut Mağdurları Derneği Başkanı Uğur, mağduriyetlerin giderilmesini istedi. Önce Ay-Konut Sitesi önünde daha sonra Aydın Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yapan Uğur, “Aydın Güzelhisar Mahallesi Torlak Mevkii’nde kentsel dönüşüm projesi dahilinde ‘eski evleriniz yerine yeni evleriniz olacak’ dedi. Bu şehrin en güzel mahallesinde bulunan evlerimiz kat karşılığı yapılan sözleşmelerle Aydın Belediyesi’nce kurulan Aykonut Yapı Kooperatifi’ne verildi” diye konuştu.


“SİZİN HİÇ EVİNİZ YIKILDI MI?”

Güzelhisar Mahallesi’nden 550 kişinin bu sözleşmeye imza attığını bildiren Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Aydın Belediyesi’nin idarecileri, dozerle gelip 550 haneyi yıktılar. Tüm mahalle sakini umutla evlerini terk etti. Aydın Aykonut Yapı Kooperatifi Kaynak Semti Konutları çok katlı apartmanlar, yeşil alanlar, oyun alanları ve otoparklı bir projeydi. Sözleşmenin 3. Maddesinde yer alan ‘Aydın Belediyesi müteselsilen sorumludur’ ifadesine güvenip tapularımızı devrettik. Bu projenin gerçekleşmesi için tam 19 yıldır bekliyoruz. 19 yılda annelerimizi babalarımızı kaybettik.”


“ÖZLEM ÇERÇİOĞLU KANAYAN YARAYI İSTERSE KAPATIR”

Aykonut Yapı Kooperatifinin evleri yapmak yerine masrafları karşılamak adı altında arsaları satışa çıkardığını kaydeden Uğur, şöyle devam etti.

“Arsalarımızı size satın diye değil, üzerine ev yapın diye verdik. 19 yıl öncesinin örnek projesi bugün, ‘rantçılar için cennet’, Aydın halkı için ise ‘Aykonut çöplüğü’ oldu. Şehrimizi yöneten idarecilere sesleniyoruz. Proje hayata geçirilsin, mağduriyet bitirilsin. Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’ndan destek ve yardım bekliyoruz. Özlem Hanım isterse bu kanayan yarayı kapatarak bir başarı kazanacaktır. İsterse 19 yıldır çözülmeyen sorunu çözer. Bunu başarıp, bize yardım edeceğine inanıyoruz.


Aydın Denge


Geri Dön