30 / 04 / 2024

Ay-Konut mağdurları sorunlarını bir kez daha haykırdı!

Ay-Konut mağdurları sorunlarını bir kez daha haykırdı!

Ev sahibi olma umuduyla 17 yıl önce bir araya gelen ancak imar planı sorunları nedeniyle hayalleri bir türlü gerçekleşmeyen Ay-Konut mağdurları, Adnan Menderes Park’ta bir araya gelerek sorunlarını bir kez daha haykırdı.



Daha önce belediye ile imzalanan sözleşme gereğince proje geliştirip bir semt oluşturacaklarını fakat 17 yıl geçmesine rağmen hiçbir şey yapılmadığını, hukuksal girişimlerin devam edeceğini bildiren Ay-Konut Mağdurları Derneği Başkanı Meral Uğur, “Konutlarımız, Adnan Menderes bulvarı gibi çok önemli bir caddenin arkasında çöplüğüne dönmüş durumda” dedi.

BELEDİYE SORUMLU

Ay-Konut Mağdurları Derneği üyeleri Adnan Menderes Park’ta bir araya geldi. Dernek Başkanı Meral Uğur, burada yaptığı konuşmada Ay-Konut Yapı Kooperatifi'nin 1999 yılında kurulduğunu belirterek, “Bu kooperatif,' Aydın Belediyesi müteselsilen sorumludur' denilerek kuruldu. O zamanın Belediye Başkanı Hüseyin Aksu dönemindeki bu kooperatifin iyi niyetle kurulduğuna inanıyoruz. Fakat bugüne kadar hiçbir şey yapılamamasının arkasında da art niyet arıyoruz” diye konuştu.


Güzelhisar Mahallesi sakinlerinin sözleşme gereğince tapularını Ay-Konut'a devrettiğini belirten Uğur, “Ay-Konut bu tapular üzerinden proje geliştirip bir semt oluşturacaktı. Fakat 17 yıl geçmesine rağmen hiçbir şey yapılmamıştır. Adnan Menderes gibi bir bulvarın arkasındaki Ay-Konut, çöplüğüne dönmüş durumdadır” ifadelerini kullandı.

Tüm sorumluluğunun Ay-Konut Yapı Kooperatifi'nde olduğunu kaydeden Uğur, sözlerine şöyle devam etti: “Geçmişte Aydın Belediyesi, 'Müteselsilen sorumludur.' maddesini iptal etmiştir. İptal edince belediye, 'Ben sorumlu değilim' diyor. Ay-Konut Yapı Kooperatifi'nden bu sorumluluğu yerine getirmesini istediğimizde, zamanında burada otoparkçılık yapan kişiyle bir ihtilaf olduğunu, projeye itiraz edildiğini, bu yüzden projeyi yürürlüğe koyamadıklarını, o kişinin davasını geri çekmesi gerektiği belirtiliyor. Kooperatif, bu savunmanın arkasına sığınıp projeyi gerçekleştirmediği için bizler de böyle toplanmak zorunda kaldık.”

“AY-KONUT ÇÖPLÜĞÜ AYDIN’A YARAŞIR BİR PROJE Mİ?”

Bölgenin 1952 yılından bu yana imara açılmadığını belirten Uğur, “1999’da güzel bir semt için burada yaşayan vatandaşlar tapularını Ay-Konut'a devretti. Bugün proje gerçekleşmemiş durumda. Artık bunun arkasında farklı amaçların olduğunu düşünüyoruz. Bize iyi niyetle bir cevap verilse böyle toplanmazdık. Bu evler 17 yıldır yapılmıyorsa biz de kamu önünde haklarımızı arıyoruz. Aydın’ın en güzel mahallesinde imar planı uygulanmıyor” dedi.


Aydın Denge Gazetesi 


Geri Dön