27 / 04 / 2024

Konut mağdurları İBB önünde eylem yaptı!

Konut mağdurları İBB önünde eylem yaptı!

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi çözüm bekleyen konut mağdurları bugün saat 12:00'de Saraçhane'de toplandı.



31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesi çözüm bekleyen konut mağdurları bugün Saraçhane'de toplanarak bir protesto gösterisi gerçekleştirdi.

2011 yılında yapımına başlanan ve 4 bin vatandaşın etkilendiği Innovia 4 projesi mağduru Özlem Hanelçi'nin düzenlediği organizasyona, Innovia Tuzla, Innovia Arifiye, Caprice Gold, Fi Yapı, Bulut İnşaat, Dumankaya İnşaat, Babil Kuleleri ve Termal mağdurları katıldı.

Mağdurlar "Hayallerimizi yıkanları adalet sistemi yaksın" diyerek satın aldıkları evlerin proje maketlerinin benzerlerini yaktılar.

Konut mağdurları İBB önünde eylem yaptı!

Tüm konut projelerinden katılımın saglandığı eyleme Tüketici Sorunları Derneği Onursal Başkanı Ağaoğlu da katıldı. Konut mağdurları bilinçli olarak kat irtifakı kurmayarak tescili imkansız hale getiren proje sahiplerine karşı devletin tedbir almasını istedi.

Tüketici Sorunları Derneği Onursal Ağaoğlu, 2014'de yeniden düzenlenen tüketici yasasına göre, kat irtifakı kurulmadan sözleşmeyle satışın yasaklandığını, önceden yapılan sözleşmelerinde bir yıl içerisinde tüketici yasasına uygun hale getirilme zorunluluğunun olduğunu, bunu yapmayanların kanuna aykırı davrandıklarını söyledi.

Yüzlerce konut mağdurunun katıldığı gösteri olaysız olarak dağıldı.

Konut mağdurları TBMM'de!

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön