Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde yapılaşma tartışması!
Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayında 27 madde karar bağlandı. Kuşadası'nın Camıkebir Mahallesi turistik tesis alanının ticaret alanına dönüştürülmesine ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifi, görüşüldü
Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı ikinci oturumunda komisyonlardan gelen 27 madde karar bağlandı.
Toplantıda Nazilli'deki Şehitler Bulvarı ile Aydın Denizli Yolu'nun kesiştiği kavşağa, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün korumalığını yapan ve geçen yıl şehit düşen polis memuru Fehmi Şahin'in ismi verilirken, diğer yandan ASKİ’nin yapacağı yatırımlar nedeniyle 189 milyon 319 bin TL kredi için Başkan Çerçioğlu’na yetki verildi.
Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, Şubat ayı ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu başkanlığındaki toplantıda, 27 gündem maddesi karara bağlandı. Toplantıya, İlçe Belediye Başkanları Deniz Atabay, Özer Kayalı, Haluk Alıcık, Metin Ertürk ve Rıfat Kadir Kılınç ile 9 meclis üyesi mazeretli olarak katılmadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun başkanlığında yapılan Şubat ayı ikinci Meclis toplantısı gerilimli anlara sahne oldu. Didim’in Akyeniköy mahallesinde, zeytinyağı salamura, zeytin sıkma tesisi ve un değirmeni yapılması için nazım imar planı değişikliği teklifi görüşülürken söz alan AK Parti Sözcüsü Necmettin Esenlik, yapılması düşünülen tarımsal nitelikli tesisin bölgenin ihtiyaçlarına, ağaç yapısına uygun olduğunu ve istihdam sağlayacağını söyledi.
'YATIRIMCININ ÖNÜ AÇILACAK VE DOĞA KORUNACAK'
Aydın’ın tarım kenti olduğunu belirten Başkan Çerçioğlu, “Zeytinyağı fabrikalarının kara suları her zaman Aydın’ın başına dert oldur. Bu tip yatırım tesisleri, Organize Sanayi Bölgeleri içinde yapılmalıdır” diyerek teklife karşı olduğunu dile getirdi. Esenlik, Akyeniköy’e en yakın OSB'nin 70 kilometre uzakta olduğunu belirterek zeytin tesisinin kara suyunu doğaya bırakmasını engellemek için arıtma sistemi zorunluluğu getirebileceklerini belirtirken, Çerçioğlu tesisin altyapısı olan yerde yapılarak hem yatırımcının önünü açılacağını hem de doğanın korunacağını kaydetti. Karşılıklı açıklamaların ardından, yerinde bir daha inceleme yapılmak üzere teklifin görüşülmesi, oy birliğiyle ertelendi.
"DİDİM VE KUŞADASI GİBİ YERLERDE YAPILAŞMANIN ARTMASINA KARŞIYIM"
Daha sonra, Kuşadası'nın Camıkebir Mahallesi turistik tesis alanının ticaret alanına dönüştürülmesine ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifi, görüşüldü. İmar ve Bayındırlık Komisyonu, mevcut imar planının geçerli olması yönünde rapor sundu. Rapor, oy birliğiyle kabul edildi. Çerçioğlu, "Didim ve Kuşadası gibi yerlerde ben artık, yapılaşmanın daha fazla olmasına karşıyım. Ha, bu demek değil ki yapmayacağız. Elbette ki yapacağız. Zaten Kuşadası'nda yeterince yapılaşma vardır. Eğer bu yer turizm bölgesi ise, vatandaş turizmini yapsın" diye konuştu.
"MASTIR PLANI HAZIRLANMALI"
İngilizlerin, 1990 ile 2000 yılları arasında Kuşadası'na akın etmesi üzerine, 200'den fazla parselin turistik tesis alanına dönüştürüldüğünü hatırlatan AK Parti'li Esenlik ise, "Önümüze turizm tesis alanlarının başka alanlara dönüştürülmesine ilişkin çokça imar değişikliği teklifi gelecektir. Bana göre, bunları tek tek ele almak yerine, buradaki tüm mağduriyetleri giderecek mastır planı hazırlanmalı" dedi. Çerçioğlu da, Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası Belediyesi ve ilgili derneklerle ortak akılla parsel bazında değil, bütüncül olarak çalışma yapılmasını istedi.
GEÇEN YIL ŞEHİT OLDU
Toplantıda, Nazilli'deki Şehitler Bulvarı ile Aydın Denizli Yolu'nun (Aydın Caddesi) kesiştiği kavşağa "Şehit Polis Fehmi Şahin" isminin verilmesi de kabul edildi. Bilindiği üzere Iğdır'da geçen yıl Eylül ayında, polis memurlarını götüren servis minibüsü ile koruma görevi yapan otomobilin geçişi sırasında PKK'lı teröristler, yola önceden döşedikleri yaklaşık bir ton bombayı uzaktan kumanda ile patlatmış, 14 polis, şehit olmuştu. Şehit olan polislerden birisi de, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün korumalığını yapan Aydın-Nazillili Fehmi Şahin'di.
189 MİLYON 319 BİN TL KREDİ
Ardından, Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün yapacağı yatırımlar ile ilgili İller Bankası Anonim Şirketi'nden kullanacağı 189 milyon 319 bin TL kredi için "Büyükşehir'in İller Bankası'ndaki yasal paylarının garantör" olarak gösterilmesi ve bu garantörlüğe ait her türlü işlemlerin yürütülmesi için Başkan Özlem Çerçioğlu'na yetki verilmesi ele alındı. Oy birliğiyle Başkan Çerçioğlu yetkilendirildi.
YAPILACAK YATIRIMLAR
Böylelikle İller Bankası'ndan, Horsunlu kanalizasyonu yapımı için 17 milyon 500 bin TL, Akçaova kanalizasyonu yapımı için 6 milyon TL, Sarıkemer kanalizasyonu yapımı için 14 milyon 683 bin TL, Sarıkemer içme suyu inşaatı yapımı için 2 milyon 483 bin TL, Hıdırbeyli kanalizasyonu yapımı için 11 milyon 550 bin TL, Akbük kanalizasyonu yapımı için 40 milyon TL, Sazlı atık su arıtma tesisi yapımı için 2 milyon 257 bin TL, İsabeyli yağmur suyu inşaatı yapımı için 5 milyon 973 bin TL, İsabeyli atık su arıtma tesisi yapımı için 2 milyon 35 bin TL, Akyeniköy kanalizasyonu yapımı için 38 milyon 632 bin TL, Güllübahçe içme suyu inşaatı yapımı için 970 bin TL, Kuşadası Kirazlı içme suyu inşaatı yapımı için 11 milyon 800 bin TL, Bağarası kanalizasyonu yapımı için 13 milyon 79 bin TL, İsabeyli kanalizasyonu yapımı için 7 milyon 385 bin TL, Mursallı kanalizasyonu yapımı için 4 milyon 653 bin TL, Güllübahçe kanalizasyonu yapımı için de 10 milyon 13 bin TL kredi kullanılacak. Diğer maddeler de görüşülüp karara bağlandıktan sonra, Başkan Çerçioğlu, 8 Mart Salı günü saat 16.00'da açılmak üzere toplantıyı kapattı.
Aydın Ses Gazetesi