27 / 04 / 2024

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden yapı güvenliği için yeni adım!

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden yapı güvenliği için yeni adım!

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın'da yaşanabilecek olası depremlere yönelik tedbirler almaya devam ediyor. Buna göre Büyükşehir Belediyesi il genelinde yapıların güvenliği için yeni adımlar attı.



Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın'da meydana gelebilecek depremler için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Aydın Büyükşehir'de yer alan habere göre; Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde kabul edilen kararla, yapı güvenliğini daha da arttırmak amacıyla risk oluşabilecek giriş katlarda bulunan otoparklarda statik tedbirler alınmasının, duvarlar yapılmasının ve böylelikle yapıların daha güvenli hale getirilecek. 


Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde kabul edilen kararla birlikte Aydın'daki yapıların olası bir depreme karşı daha da güvenli hale getirilmesini sağlamayı amaçladıklarını belirtti. 

Alınan kararla birlikte artık 90'lı yıllardan itibaren uygulanan ve deprem güvenliği açısından risk oluşturan giriş katı otopark olan, açık kolonlar üzerine oturan binalar yapılmasına da izin verilmeyecek. Yapılan düzenlemeyle birlikte, gerekli izinler alındıktan sonra, halihazırda zemin katları otopark olarak inşa edilmiş izinli yapılarda da yapıyı güçlendirecek dış duvar ve/veya ara bölme duvar yapılabilecek.

Öte yandan Aydın Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı ile İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan uzman ekipler tarafından, imalat sonrası yapıların güvenliğini tehdit edebilecek herhangi bir müdahalede bulunulup bulunulmadığıyla ilgili incelemeler il genelinde devam ediyor. 

Başkan Çerçioğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak olası bir depreme karşı her türlü hazırlığı yapmaya devam ettiklerinin vurgulayarak, vatandaşlara da yapılarını güçlendirmeleri için her türlü desteği sağlamaya devam edeceklerini belirtti. 

Aydın Kültür Park'taki tesislerin yıkım kararı mecliste!


Geri Dön