28 / 04 / 2024

Aydın Çine Belediye Meclisi'nde imar değişikliği kabul edildi!

Aydın Çine Belediye Meclisi'nde imar değişikliği kabul edildi!

Çine Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısında 6 madde görüşüldü. Gündemin en önemli konusu olan samancıların nereye taşınacağı konusu netlik kazanmazken, bir ay daha uygun yer bulmak için çalışmaların sürmesine karar verildi.



Çine Belediyesi Yeni Fen İşleri Hizmet Binası Meclis Toplantı Salonu’nda Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. 6 maddenin görüşüldüğü toplantıda Kargı Mahallesinden İbrahim Akat ve Altınabat Mahallesinden Tahsin Telci'nin kadastro çalışmalarında bilirkişi olmalarına oy birliği ile karar verildi. Cumhuriyet Mahallesi 83 ada 6 parsel, Cumhuriyet Mahallesi 429 ada 32 parsel üzerindeki imar plan tadilatı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı hükümlerine plan hükmü ilave edilmesi konusu meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.


SAMANCILAR İÇİN BİR AY DAHA DÜŞÜNÜLECEK

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, şehir içinde faaliyet gösteren samancıların yerleşim yerinden uzakta bir bölgeye sevki için Çine Hayvan Pazarı’nın hemen yanında yer alan belediyeye ait bir araziyi uygun gördüğünü, samancıların bu araziye taşınmasını ve bu bölgenin 10 yıllığına samancılara kiralanmasını düşündüğünü ifade etti. AK Parti Meclis Grubu adına söz alan Muhammet Doğan, Başkan Dinçer’in talep ettiği yerin ulaşıma uzak olduğunu belirterek daha yakın bir yer için çalışma yapılmasını talep etti. AK Partili meclis üyelerinin bu ortak düşüncesini, CHP’li meclis üyeleri de uygun gördü. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, bütün meclis üyelerinin bu konu için bir ay çalışma yapmasını istedi. Başkan Dinçer’in bu talebi diğer tüm meclis üyeleri tarafından kabul gördü.


ŞEYHLER DÜĞÜN SALONUNUN ÜCRETİ HAFTA İÇİ YARI FİYATINA DÜŞÜRÜLDÜ

Şeyhler Düğün Salonu ücretinde Pazartesi-Salı-Çarşamba günleri indirim yapılması konusunun görüşülmesi maddesinde söz alan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Pazartesi Salı ve Çarşamba'nın yanına Perşembe gününün de dâhil edilmesini istedi. Başkan Dinçer, Şeyhler Düğün Salonu’ndan hafta sonu alınan ücretin hafta içi günlerinde yarı fiyatına düşürülmesini talep etti ve hafta içini daha uygun gören vatandaşlar olabileceğini bu kişilere bir kolaylık sağlanması gerektiğini ifade etti. Başkan Dinçer'in bu önerisi oy birliği ile kabul edildi.


Aydın Denge Gazetesi


Geri Dön