21 / 05 / 2024

Aydın Çine Belediyesi gayrimenkullerini satacak mı?

Aydın Çine Belediyesi gayrimenkullerini satacak mı?

Çine Belediyesi’nin gayrimenkullerinin satışı konusunda, Çine Belediyesi’nin AK Partili Meclis Üyesi Eski Akçaova Belediye Başkanı İsmail Çerçi, CHP’lilere destek verdi.



Çine Belediyesi Meclisi Ağustos Ayı Olağan Toplantısını Yeni Fen İşleri Hizmet binası toplantı salonunda Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in başkanlığında yaptı. Toplantıya mazeretli olarak CHP’li Mehmet Güler ve Tayfun Aslan katılmadı.

Meclis üyeleri gündemin ikinci maddesi olan Çine Belediyesine ait gayrimenkullerin satışını görüştü. CHP’liler, köylerden Çine Belediyesine devrolan 280 adet gayrimenkullerin satışını isterken AK Partililer, karşı çıktı. Çine Belediyesi’nin AK Partili Meclis Üyesi Eski Akçaova Belediye Başkanı İsmail Çerçi, grup kararına uymayarak CHP’lilere destek verdi. AK Parti Meclis Üyeleri ‘red’ oyun kullandı.

Ağustos ayı meclis oturumunda gündemin ilk maddesi olan sivrisinek ve haşeratla mücadele tarifeleri görüşüldü. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Sivrisinek ve haşere ile ilaçlamayı belediye olarak ücretsiz yapıyoruz. Burada geçirdiğimiz madde sadece özel hayvan damları ve evinin içine ilaçlatman isteyenler oluyor. Özel yapılacak yerleri ayrıca ek ücretle gitmemiz gerekiyor. Onun içindir” dedi.


TARİFELER BELİRLENDİ

Komisyon raporunu okuyarak meclis üyelerine bilgi veren Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Mehmet Kıvrak, şunları söyledi:

“ Sivrisinek ve haşeratlarla mücadelede özel ilaçlama ücretleri vatandaşların talebi üzerine ilaçlar belediyemizce karşılanmak üzere daire, bodrum, çatı ve ışıklık; 0-100 metrekare 20 lira, 101-150 metrekare 30 lira, 151-200 metrekare 40 lira, 201 ve üzeri her metrekaresinde 0,20 kuruş. Besihanelerde sezon boyunca periyodik olarak alınan haşeresi ve ilaçlama ücreti; 0-100 metrekare 50 lira, 101-250 metrekare 60 lira, 251 metrekare ve her metrekaresinde 0,25 kuruş. Resmi kurum veya fabrika ve işyerlerinden her metrekaresinden 0-49 metrekaresinden 0,60 kuruş, 50 metrekare üzeri 0,40 kuruş, Vatandaşların özel talepleri karşısında ilaçlar müdürlüğümüzce karşılanmak üzere belediye sınırlar içerisinde her türlü büyükbaş ve küçükbaş hayvan besiciliği yaptıranların ahır ve ağıllarının ilaçlanması olarak 50 lira alınır. Ayrıca kilometre başına gidiş ve dönüş için ayrı ayrı hesaplanmak üzere 1 lira ücret alınır. Haşere, sinek, sivrisinek, yakarca gibi üremelerine ortam hazırlayan kişi, kurum ve kuruluşlara yapılan ikazlara rağmen önlem alınmazsa belediye tarafında ilaçlanıp ve ilaçlama bedeli yüzde yüz zamlı olarak tahsil edilir. Buna rağmen önlem alınmazsa tarifenin altı katı tahsil edilir. Tekerrürü halinde kapatma cezası verilir. Tarifelerin belirlenmesi komisyon tarafında oy birliği ile görülmüş olup, belediye meclisinin onaylarına arz olunur.”

Bu madde oy birlikle kabul edildi.


“UĞRAŞAMIYORUZ”

Çine Belediyesine ait gayrimenkullerin satışı konusunda açıklama yapan Başkan Dinçer, “

Bunda bir yıl önceki meclis toplantımızda bir miktar gayrimenkullerimizin satışı için sizden yetki almıştık. Bunların çoğunu satışa çıkaramadık. Çünkü mahallelerin Sosyal Sigorta Kurumuna borcu olduğu için üzerinde haciz var. SGK’dan yapılandırma yaptık ama o hacizleri kaldırtamadık. Haciz olduğu için çoğunun satışını yapamıyoruz. Şimdi bir miktar gayrimenkulümüzün satışının onayını alıp, bunların üzerinde haciz olmayanların satışını yapmak istiyoruz. Bunların içerisinde mahallelerden gelen taleplerde var. 65 mahallemizdeki mallarla uğraşamıyoruz. Ne takip edebiliyoruz ne de başka bir şey yapabiliyoruz” dedi.


“RAPOR HAZIRLAYAIM”

Bu maddede söz alarak grup kararını açıklayan AK Parti Çine Belediye Meclis Üyesi Muhammet Doğan, “ 280 parça gayrimenkul satışa çıkarmak için yetki istiyorsunuz. Bazıları satılacak bazıları da satılmayacak. Bu satılacak olan yerlerde şuanda kullanım hakkına haiz olan vatandaşlarımız var. Gayrimenkullerin üzerinde ev, dam, işyeri gibi bir şeyler olabilir. Bunu komisyona sevk edip komisyon bununla ilgili bir rapor hazırlayıp satılıp satılmaması konusunda bir karar versek daha iyi olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Çekinceli bulduğunuz konuda komisyona sevk edebileceklerini söyleyen Dinçer, “Biz kamu kuruluşuyuz. Biz bu yerleri satırken ihaleye çıkıyoruz. İhaleye çıkardığımızda illaki şuana kadar o yeri kullanan alacak diye bir şart yok. Biz ihale yapacağız. Gayrimenkulleri satarken komisyon fiyatlarını belirlesin” dedi.


“GAYRİMENKULLERİN DEĞERLERİ TESPİT EDİLECEK”

AK Partili Yücel Eşiyok ise “Komisyon başkanı ve üyeleri olarak satılacak yerlerde incelemelerde bulunalım. O yerin fiyatını yerine göre belirleyelim. Çünkü Umurköy Mahallesi’ndeki tarla ile bir Hacıpaşalar Mahallesi’nde yerin fiyatı aynı değildir. Belediyemiz zarara uğramasın” diye konuştu.

Yapılan oylama sonucunda 18 meclis üyesi satılsın derken 5 meclis üyesi satılmaması için ‘red’ oyu verdi.

İlçe merkez Hamidabat Mahallesi 439 ada 21 parsel sayılı taşınmazın Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne otogar yapılması şartıyla devir edilmesi, oy birliği ile kabul edildi.


KOMİSYONA SEVK EDİLDİ

Çine’nin Altınova Mahallesi Kocaotlak Mevkii 749-752 parsel sayılı taşınmazlar üzerine GES amaçlı enerji üretim tesisi kurulmasına ilişkin NİP:12024 plan işlem numaralı 1/5000 ölçekli nazım imar planına esas 1/1000 ölçekli uygulama imar planı talebinin görüşülmesi ve İlçede 132 ada 15 parsel, 262 ada 7 parsel, 450 ada 7 parsel, 305 ada 75 parsel, 134 ada 6 parsel ve 115 ada 4 parsel sayılı taşınmazların bulunduğu 1/1000 ölçekli 30K-II-D, 30K-III-A, 30K-III-D, 30K-IV-B ve 30K-IV-C imar paftalarındaki tescil gösterimlerinin ve “K” notasyonlarının kaldırılmasına yönelik imar planı değişikliği konusu komisyona sevk edildi.



Çine Madran Gazetesi


Geri Dön