29 / 04 / 2024

Aydın Efeler İçme Suyu Arıtma Tesisi için geri sayım başladı!

Aydın Efeler İçme Suyu Arıtma Tesisi için geri sayım başladı!

Aydın Efeler Balıkköy'de inşası tamamlanan ve Efeler ilçesinin içme suyu ihtiyacını karşılayacak 300 bin kişilik kapasiteyle günlük 750 Litre su arıtabilecek seviyede hizmet verecek olan içme suyu arıtma tesisi 2016 yılı içerisinde vanalarını açacak.



Aydın Büyükşehir Belediyesi dev projeleri birer birer hayata geçiriyor. Efeler Balıkköy'de inşası tamamlanan ve Efeler ilçesinin içme suyu ihtiyacını karşılayacak 300 bin kişilik kapasiteyle günlük 750 Litre su arıtabilecek seviyede hizmet verecek olan içme suyu arıtma tesisi 2016 yılı içerisinde vanalarını açacak. Yeni içme suyu arıtma tesisi ile Aydın uzun yıllar sağlıklı, kaliteli ve sorunsuz içme suyu ile buluşacak. 


İÇME SUYU ARITMA TESİSELERİ YENİLENDİ 

Ülke çapında içilebilir su ve arıtma sistemleri ile üst sıralarda yer alan ilimizde ASKİ Genel Müdürlüğü bu başarının devamı için çalışmalarını sürdürüyor. Tüm içme suyu arıtma tesislerini elden geçiren ASKİ Genel Müdürlüğü merkezi arıtmaları yenilerken Büyükşehir yasası kapsamında devralınan ve çoğu atıl durumda olan köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerindeki paket içme suyu arıtma tesislerinin bakım ve yenilemelerini tamamladı. Toplamda 25 paket içme suyu arıtma tesisi bakım ve kontrolden geçirildi. Çalışmaz durumda olanlar devreye alınarak sağlıklı içme suyu verilmeye başlandı. Paket arıtma ihtiyacı olan mahallelerde ise çalışmalar hızla sürüyor. 


Aydın Hedef Gazetesi


Geri Dön