29 / 04 / 2024

Efeler Balıkköy'de içme suyu arıtma tesisi için geri sayım başladı!

Efeler Balıkköy'de içme suyu arıtma tesisi için geri sayım başladı!

Efeler Balıkköy'de inşası tamamlanan ve Efeler ilçesinin içme suyu ihtiyacını karşılayacak 300 bin kişilik kapasiteyle hizmet verecek olan içme suyu arıtma tesisi 2016 yılı içersinde vanalarını açacak.



Efeler Balıkköy'de inşası tamamlanan ve Efeler ilçesinin içme suyu ihtiyacını karşılayacak 300 bin kişilik kapasiteyle hizmet verecek olan içme suyu arıtma tesisi 2016 yılı içersinde vanalarını açacak. Yeni  içme suyu arıtma tesisi ile  Aydın uzun yıllar sağlıklı, kaliteli ve sorunsuz içme suyu ile buluşacak. 


Ülke çapında içilebilir su ve arıtma sistemleri ile üst sıralarda yer alaıı ilimizde ASKİ Genel Müdürlüğü bu başarının devamı içiıı çalışıııalarmı sürdürüyor. 


Tüm içme suyu arıtma tesislerini elden geçiren ASKİ Genel Müdürlüğü merkezi arıtmaları yenilerken Büyükşehir yasası kapsamında devralman ve çoğu atıl durumda olan köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerindeki paket içme suyu arıtma tesislerinin bakım ve yenilemelerini tamamladı. Toplamda 25 paket içme suyu arıtma tesisi bakım ve kontrolden geçirildi. Çalışmaz durumda olanlar devreye alınarak sağlıklı içme suyu verilmeye başlandı. Paket arıtma ihtiyacı olaıı mahallelerde ise çalışmalar hızla sürüyor. 


Aydın Ses Gazetesi


Geri Dön