02 / 05 / 2024

Aydın Efeler'de iki bina arasına köprü yapıldı!

Aydın Efeler'de iki bina arasına köprü yapıldı!

Aydın’ın Efeler İlçesi’nde yan yana 7'şer katlı iki binanın arasına yapılan ve imara aykırı olan köprünün hala kaldırılmaması ‘’acaba köprü torpilli mi’’ dedirtiyor.



Karadeniz’de örnekleri bolca bulunan, Efeler’de ise bir ilke imza atan bina sahibinin yaptığı ilginç köprü, apartmanların önündeki minibüs durağında bekleyenlerin ilgisini çekmişti. Aydın-Muğla Bulvarı üzerinde, Efeler Belediyesi'nin yakınında bulunan ikiz binalar arasında kurulan köprüye nasıl izin verildiğini soran haberimiz Efeler Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkililerini harekete geçirmiş, gerekli işlemlerin uygulanacağı duyurulmuştu.


KÖPRÜ 2,5 AYDIR KALDIRILAMADI

Efeler Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, habere konu olan binalarda yaptıkları inceleme sonucu, köprünün kaçak olduğunu tespit etmişti. Kaçak yapılarla uğraştıklarını, ancak ilk defa kaçak köprüyle karşı karşıya geldiklerini ifade eden yetkililer, yapı sahibine ve müteahhidine, İmar Kanununun 32. maddesine göre işlem yapılıp, 42. maddesine göre de para cezası verileceğini, ayrıca köprünün bulunduğu balkonların mühürlenerek kullanıma kapatılacağını ve köprünün 1 ay içerisinde kaldırılacağını bildirmişti.


Efeler Belediyesi’nin kararı hala uygulamaması kamunun vicdanını rahatsız ederken, vatandaşlar kararın bir an önce uygulanmasını istediler. Efeler Belediye binasının çok yakınında bulunan köprünün kaldırılmaması vatandaş ve kamu kurumları arasındaki köprünün zedelenmesine neden oluyor. 



Aydın Denge Gazetesi


Geri Dön