02 / 05 / 2024

Aydın Kuyucak'a jeotermal elektrik üretim santrali geliyor!

Aydın Kuyucak'a jeotermal elektrik üretim santrali geliyor!

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, Kuyucak İlçesi'nde, jeotermal elektrik üretim santrali yapılmasına ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı teklifini şartlı kabul etti.



 Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, Ekim ayı ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu başkanlığında Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, daha önce komisyonlara havale edilen 33 gündem maddesi görüşüldü.

Gündem maddeleri arasında, "Kuyucak İlçesi'ne bağlı Yöre Mahallesi'nde jeotermal elektrik üretim santrali yapılmasına ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı teklifi" de yer aldı. Komisyonun hazırladığı raporda, "İmar planı teklifi, enerji tesislerinin müştemilatları ve proses kapsamındakiler dahil olmak üzere tamamlayıcı tüm ünitelerin proses kapsamında yer altı ve yer üstü endemik hatlar, jeotermal kaynak kuyuları, reenjeksiyon kuyuları ve benzeri 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planları hazırlanıp onaylanmadan işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı verilemez plan hükmü ilavesi yapılması koşuluyla oybirliğiyle uygun görülmüştür" denildi. Rapor okunduktan sonra oylama sunulan teklif oybirliğiyle kabul edildi.


9 MİLYON TL’LİK EK BÜTÇE

Daha sonra "Efeler Belediyesi'nin Mali Hizmetler Müdürlüğü 2015 yılı bütçesinde, yetersiz kalan Büyükşehir Belediyesi payı tertibine 7 milyon TL ve Yedek Ödenek tertibine de 2 milyon TL ek ödenek aktarılmak üzere 9 milyon liralık ek bütçe talebi" ele alındı. Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri hazırladıkları raporda, Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği’nin 38 maddesinde, 'yedek ödenek' başlığında yıl içinde yapılan 'ek bütçeden yedek ödenek terbine ödenek eklenebilir' hükmü yer almadığından ek bütçeyi uygun görmedi. Bunun üzerine ek bütçede, yer alan 2 milyon liralık yedek ödenek kaleminin ilgili müdürlüklerin personel ve sosyal güvenlik gider kalemlerine aktarılarak kabulü önerildi. Söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Necmettin Esinlik, toplantıya ara verilerek ek bütçenin yeniden komisyonda görüşülmesini talep etti. Başkan Çerçioğlu'nun toplantıya ara vermek için oylamaya geçtiği sırada MHP Grup Sözcüsü, Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, konunun mecliste çözülebileceğini söyledi. Söz alan Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan da, "Meclisin bütçe ve kesin hesap ile ilgili ret etme yetkisi yok. Ancak değişiklik yapılarak kabul edebilir. Ek bütçe talebimizin kabul etmenizde hiçbir sakınca yoktur. Hatta bütçenin reddedilmesi halinde, meclis bile düşebilir" dedi. Toplantıya ara verilmeksizin öneriyle yapılan değişiklik ile birlikte oylama sunulan ek bütçe oy birliğiyle kabul edildi.


Aydın Hedef Gazetesi


Geri Dön