07 / 05 / 2024

Aydın Mesudiye'de inşaat sektörü durdu!

Aydın Mesudiye'de inşaat sektörü durdu!

Mahalle olarak en büyük sorunlarının mahallenin sit alanı olmasından dolayı imar sorunu olduğunu söyleyen Muhtar Zingal" Mahallemiz sit alanı olduğundan dolayı inşaat sektörü durmuş durumda.



Efeler İlçesine bağlı Mesudiye Mahallesi Muhtarı Cemal Zingal mahallesinin sorunlarını anlattı. 

Mahalle olarak en büyük sorunlarının mahallenin sit alanı olmasından dolayı imar sorunu olduğunu söyleyen Muhtar Zingal" Mahallemiz sit alanı olduğundan dolayı inşaat sektörü durmuş durumda. 


Mahallemize 3 kata kadar imar verildi. 4 katlı bina /apılamıyor. Bu yüzden mahallemize müteahit giremiyor. Biz en azından 4 kat imar verilmesini istiyoruz. Bu şekilde olunca müteahit arsayı satın alıp inşaat yapmak istiyor. Mahalleli de satmak yerine daire karşılığı vermek istiyor. Bu yüzden mahallemizde inşaat /apılmıyor. Kentsel dönüşüme de başlanamadı. Bir sürü eski binalarımız arsalarımız var. Bunlar değerlendirilse Mesudiye Mahallesi Aydın'ın en iyi mahallesi olacak. 

Mahallemiz kışın yağmur suyu tutmaz. Yazın serin olur. 

Mahallemizin insanları çok sıcak kanlıdır. Yardımlaşmayı sever. Böyle bir mahallenin küçük pürüzlerden dolayı hizmet görmemesi iyi bir durum değil" dedi.


Muhtar Zingal konuşmasının devamında "Mahallemizde bir inşaat var. 6 ay önce temeli kazıldı. Toprağı yola atıldı. 

6 aydır o toprak yolda duruyor. Belediye'yi aradık. 

Dedik ki kim ilgileniyorsa bu toprağı alsınlar. Ne toprağı alan var, ne de gelip bakan. Vatandaş yoldan geçemiyor. Bizim mahallede inşaata başlanırken anıtlar kurulu topraktan örnek alıyor. 

İnceledikten sonra inşaat başlayabiliyor. 2 yıl başlayamayan inşaatlarımız oldu bizim. 

Ayrıca mahallemiz belediyeden de yardım göremiyor. 

Ben muhtar olarak mahalleme hizmet vermek istiyorum. Fakat engellerden dolayı hizmet veremiyorum ve bu durumdan çok rahatsızım. 

Mahallemizin çocukları oyun parkı ve halı saha istiyorlar. Bir vatandaşımız 450 m2 arsasının 250 m2'sini bağışlayıp park yapılmasını istedi o da yapılmadı. Belediye'ye yazı yazdık. 

Bizzat da görüştük. İmarla ilgili sorun olduğunu söylediler. Çözülemeyecek kadar büyük bir sorun olduğunu düşünmüyorum. 

Mahallemizin yarısında elektrik telleri yer altına alınmadı. Bununla ilgili Aydem'e yazı yazdım. Hala gelen giden yok"diyerek sitem etti. 


Yeni Kıroba



Geri Dön