05 / 05 / 2024

Aydın Söke'de 1.2 milyon TL'ye icradan satılık bina!

Aydın Söke'de 1.2 milyon TL'ye icradan satılık bina!

Söke 2. İcra Müdürlüğü, Aydın ili Söke ilçesi Yenikent mahallesi Kuşadası yolu mevkiinde bulunan arsa ve üzerindeki binayı 1 milyon 200 bin TL'den satışa çıkardı. İlk satış, 09 Aralık 2011 Cuma günü 14:00-14:10 saatleri arasında gerçekleştirilecek



Verilen ilan şöyle;

GAYRİMENKULÜN AÇIK ARTIRMA İLANI

SÖKE 2. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN

DOSYA NO: 2010/230 TALİMAT

Gayrimenkulun tapu kaydı, cinsi, evsafı ve kıymeti

TAPU KAYDI: Aydın ili, Söke ilçesi, Yenikent Mahallesi, Kuşadası yolu mevkiinde kain ve tapuya 1368 ada, 1 parsel de kayıtlı ( Cilt: 5, Sayfa:477) de kayıtlı 2.542,00 m2 yüzölçümlü, Bodrumlu ve batarlı zemin katlı betonarme bina ve arsası vasıflı taşınmazdır.

ADRESİ: Yenikent Mahallesi, ismet inönü Cad., No:91 YapımarketSÖKE/AYDIN (Belediye numarataj bilgisine göre)

İMAR DURUMU: Söke Belediyesinin 07.10.2011 tarihli cevabı imar durumu yazısında Yenikent Mah. 1368 ada 1 no.lu parsel imar planında Blok-zemin-ticari 5 kat inşaat nizamlı olup, Taks: 0,40. dır.

ÖZELLİKLERİ: Satışa konu taşınmazın; Bodrum Katın bölüm ve nitelikleri: Mutfak taban döşemesi seramik kaplıdır. Mutfak bankosı mermerit, dolapları sunta yağlı boyalıdır. Yemekhane   taban   döşemesi   seramik   kaplıdır.   Duvarları   plastik badanalıdır. Lavabo-wc Taban döşemesi seramik kaplıdır. Duvarları fayans kaplıdır. Taşınmazın inşaat alanı (takbiri): 420,00 m2 dir. Zemin Katın bölüm ve nitelikleri: Taban döşemesi seramik kaplıdır. Yazıhane bölümü: Alüminyum doğramadır. Teşhir bölümleri sabit fayans kaplıdır. Duvarları   bir bölümü alçı sıva bir bölümü fayans kaplıdır. Yapının ön cephesi Aliminyum camekan ve duvarları granit kaplıdır. Taşınmazın inşaat alanı (takbiri): 420,00 m2 dir Batar Katın bölüm ve nitelikleri: Taban döşemesi seramik kaplıdır. Oda taban döşemesi seramik kaplıdır. Duvarları plastik badanalıdır. Lavabo-WC Taban döşemesi seramik kaplı, duvarları fayans kaplıdır. Pencereleri Aliminyum doğrama Taşınmazın inşaat alanı(takbiri): 420,00 m2 olup yapının toplam inşaat alanı 1.260 m2.dir. Sundurma: Taşınmazın arka cephesinde ve iki yan bölümünde sundurma vardır. Çatısı demir profil çatı, çatı örtüsü atermit örtüdür, inşaat alanı (takribi) 330,00 m2 dir.

MUHAMMEN BEDELİ -.Taşınmaza 1.200.000,00.-TL değer tespit edilmiş olup bu değer üzerinden satışa çıkartılmıştır.

SATIŞ ŞARTLARI:

1- Taşınmazların birinci satışı 09 / ARALIK / 2011 günü, saat: 14.00 ile 14.10 arasında SÖKE ADLİYESİ 1. KAT SATIŞ ODASI-SÖKE AYDIN adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış ve paylaştırma masraflarını geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla Taşınmazın ikinci artırması 19 ARALIK 2011 günü, saat: 14.00 ile 14.10 arasında SÖKE ADLİYESİ 1. KAT SATIŞ ODASI-SÖKE AYDIN adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktır, ikinci artırmada ise rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve tahmin edilen kıymetin % 40'nı satış ve paylaştırma masraflarını geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin % 20'si nispetinde nakit veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde İİK.md.130 gereğince 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. İhale damga vergisi, K.D.V, tapu alım harcı ve masrafları, gayrimenkulun teslim masrafları alıcıya aittir.Tapu satım harcı, taşınmazın aynından doğan birikmiş vergiler ile dellaliye resmi Satış bedelinden ödenir.

3- Taşınmazı satın alanlar, ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydıyla, ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile, satış bedelini derhal veya İİK.md.130 uncu maddeye göre verilen süre içinde nakden ödemek zorundadırlar.

4- ipotek sahibi alacaklılar ile diğer ilgililerin (*) ve irtifak hakkı sahiplerinin bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içerisinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu siciliyle sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

5- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içerisinde ödenmezse İİK. nun 133.maddesi gereğince ihale feshedilir, iki ihale arasındaki farktan ve temerrüd faizinden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir. Bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

6- işbu satışın gazetede yayınlanan ilanı, tapuda adresi olmayanlar için İİK. m 127 gereğince tebliğ yerine kaim olmak üzere ilan ve tebliğ olunur.

7- Şartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairemizde açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

8- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/230 TaJ. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

(Basın: 63075)

İlanı incelemek için tıklayın!


Geri Dön