27 / 04 / 2024

Aydın’a turizm projeleri geliyor!

Aydın’a turizm projeleri geliyor!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Esra Boğazlıyan bugünkü yazısında Aydın Belediye Başkanı Özlem Çercioğlu ile röportaj gerçekleştirdi. Çercioğlu, bölgedeki projeleri anlattı.



Aydın deyince aklımıza ne geliyor? Efeler diyarı... İncirin anavatanı... Didim, Kuşadası gibi cennet köşeleri... Ege’nin bu şirin şehri, şu günlerde ise dikkat çekici bir turizm hamlesiyle gündemde. Kuşadası’nda batırılan uçak herkesin malumu... Bu batık uçak ve beraberinde gelecek adımlarla dünyanın en önemli dalış turizm merkezi olmayı hedefliyor Aydın... Bu projelerdeki imza da Aydınlıların ‘Topuklu Efe’ diye hitap ettikleri Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na ait... Başkan Çerçioğlu’yla Aydın’ı gezdim, sadece turizm değil, tarım ve sosyal belediyeciliğe dair de çarpıcı planları olduğunu öğrendim...


- Aydın, 2014’te büyükşehir oldu ve siz de başkan oldunuz. Peki bu iki yıl içinde ne yaptınız?


Aydın’ın ekonomisinin % 50’si tarım ve tarıma dayalı yan sanayi. Ek olarak turizm. Bu süreçte biz sürekli tarıma ve üreticiye destek olduk. Özellikle kadın kooperatifleri kurduk. Çine’nin Mutaflar Köyü’nde çiçek kooperatifi kurduk. Kadınlar üretiyor ve büyük- şehrin tüm ihtiyacını oradan alıyoruz. Böylelikle kadınların ekonomik özgürlüğünü sağladık. Akmasa bile damlıyor. Aynı şekilde Bozdoğan’da yerli tohum bankası kurduk. İsrail tohumları malumunuz. Biz 200-300 yıllık sandıktan tohumları topladık. Bu yıl için üç milyon adet tohum ürettik ve vatandaşlara dağıttık. Fide halinde büyü- tüp dağıttık. O ürünler ilk defa bu sene çıkacak. Tamamen kendi yerli tohumlarımızdan ürettik. 


- Bir Bodrum ya da Marmaris olamadı... 


Olamamış. Önceden böyleydi, ilk kurulan turizm merkeziydi ama bugün Kuşadası daha geride. Biz ne yapmalıyız ki bir marka oluşturulsun. Bugün Bodrum bir marka. Gece hayatıyla, koylarıyla vs. Biz dünyanın en büyük uçak batığını gerçekleştirdik. Biz Kuşadası’nı dünyada dalış merkezi olarak nitelendireceğiz. 


'HERKESİN AĞZINI AÇIK BIRAKACAK BİR PROJE' 


“Bir ay sonra herkesin ağzını açık bıracak sürpriz bir proje açıklayacağım. Yine turizme yönelik ve Kuşadası merkezli. Amacım Aydın’ı mutlu insanların yaşadığı, refah seviyesi yüksek bir il yapmak. Tarımı organiktir, Aydın’da yaşam süresi uzundur. En uzun yaşayan insanlar Aydın’da. Havası, sebze-meyvesi, doğallığı, suyu, inciriyle bir doğal yaşam kaynağı. Bunun yanında yeşil alanlar ve sıkışmamış bir kent, nefes alan bir kent...




Esra BOĞAZLIYAN/Habertürk


Geri Dön