29 / 04 / 2024

Aydın'a 280 kilometrelik bölünmüş yol yapıldı

Aydın'a 280 kilometrelik bölünmüş yol yapıldı

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, "2003-2009 yılları arasında yaklaşık 2 bin proje ile Aydın'a 1,6 katrilyon liralık yatırım yapıldı" dedi



Coş, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen gün 'Aydın'da 10 yıldır hiç bir yatırım yapılmadı' şeklinde bir ifade ile karşılaştığını belirterek, bunun üzerine kurum müdürlerine yapılan yatırımlarla ilgili bir çalışma yaptırdığını söyledi.

"2003-2009 yılları arasında yaklaşık 2 bin proje ile Aydın'a 1,6 katrilyon liralık yatırım yapıldı" diyen Vali Coş,yatırımın yaklaşık 1 katrilyon liralık kısmının Çine Barajına harcandığını belirtti. Coş, Barajın 2002'de yüzde 5 seviyesinde iken şu anda yüzde 95 seviyesinde ulaştığını ve 10 Ekim'de su tutmaya başlayacağını söyledi. Bugüne kadar 280 kilometrelik bölünmüş yol yapıldığını ve halen yol yapım çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Coş, "İnşallah Didim, Milas, Muğla, Bodrum yolunu da çift şeritli olarak bağlayacağız. Didim'i tek şeritli, çeşitli kazalara neden olan bağlantı yolundan kurtaracağız" diye konuştu.

-AFRODİSİAS YENİ DESTİNASYON OLACAK-
Karacasu ilçesindeki Afrodisias Antik Kenti'nin de yolu iyi olmadığını, bu yolun yenileme ihalesinin geçtiğimiz günlerde yapıldığını ve yola yaklaşık 30 milyon TL'lik bir yatırım yapılacağını aktaran Coş, şöyle konuştu:

"Bunlar, sessiz sedasız yapıldığı için ve öyle büyük bir tören düzenlenmediği için insanlar, Aydın'a bir şey yapılmıyor sanıyor. İnşallah Karacasu Afrodisias yolumuzda nitelikli bir hale gelecek. Böylece oraya gelen personel ve ziyaret eden sayısı daha da artacak. Böylece o bölgemiz turizmde yeni bir destinasyon haline gelecek. Kadın Doğum Hastanemizin inşaatı devam ediyor. Altı ayda büyük bir ivme kazandı. Sadece bu hastanemizin inşaatı ve ekipmanlarının devletimize maliyeti 80 milyon lira. Ama tabi bunu kimse görmüyor. Aydın'da yatırım yok deniliyor. Yatırım illa fabrika değildir. Orada insanlarımız tek kişilik odalarda, otel konforunda sağlık hizmetinden yararlanacaklar. En büyük yatırım, insana yapılan yatırımdır. Bunların başında eğitim ve sağlık geliyor. Tabi bu yetiyor mu? Yetmiyor. Yine hükümetimizin desteği ve Aydın Milletvekillerimizin yoğun çalışması sonucunda 800 yataklı büyük bir hastane yapılıyor ilimize. Bunun için arsasını temin ettik. Proje çalışmaları devam ediyor. Hedef, sağlık hizmetlerinin sunumunda, ilimizi bölgesel merkez yapabilmek. Muğlalısı, Denizlilisi de gelsin, burada kaliteli sağlık hizmetinden yararlansın. Bu hem iç turizmi, hem ilimizin cazibesini artıracak, hem de yeni istihdam kapıları sağlayacaktır. 800 yataklı bir hastane. 800 kişinin çalıştığı bir fabrika demektir."

Coş, Adnan Menderes Üniversitesini fakülte ve yüksek okullarının sayısının artırılması için üniversite yönetimi ile işbirliği yaptıklarını belirterek, Aydın'a dişçilik ve eczacılık gibi bölümlerin açılmasını istediklerini söyledi.

Nazilli'ye ikinci bir Tıp Fakültesi açılması önerisinde bulunduğunu ve üniversite yönetiminin de olumlu karşıladığını vurgulayan Coş, onun da gerçekleştirilmesini umduğunu kaydetti.
AA


Geri Dön