29 / 04 / 2024

çine barajı

çine barajı

Çine Adnan Menderes Barajı ve HES'te elektrik üretimine Aralık ayında geçilmesi yönündeki çalışmalar hız kesmiyor. Bu kapsamda HES inşaatında ikinci rotorun montajı yapılırken, imalatı tamamlanan şalt sahasının ise 25 Kasım'da test çalışması başlayacak...

Çine Barajı'nın inşaatının yüzde 90'ı tamamlandı

Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap, Çine Barajının 1 Eylül 2010 tarihinde su tutmaya başlayacağını bildirdi

Aydın'a 280 kilometrelik bölünmüş yol yapıldı

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, "2003-2009 yılları arasında yaklaşık 2 bin proje ile Aydın'a 1,6 katrilyon liralık yatırım yapıldı" dedi

Çine Barajı projesinin yüzde 98'i tamamlandı!

Aydınlıların ilk olarak 34. Osmanlı Padişahı Abdülhamid'ten talep ettiği, Çine Barajı, Başbakan Erdoğan'ın katılacağı törenle hizmete sunulacak

Aydın'daki çine Barajı 15 yılda tamamlandı!

Aydın"ın çine ilçesinde 141 yıl önce yapılması planlanan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen çine Barajı, Avrupa"daki en yüksek gövde yapısıyla su tutmaya başlayacak

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 271 metreye ulaştı!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinde 271 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 268 metreye ulaştı!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinde 268 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 265 metreye ulaştı!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinde 265 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 262 metreye ulaştı!

Artvin'de inşa çalışmaları devam eden, Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nda 262 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 256 metreye ulaştı!

Artvin'de inşa çalışmaları devam eden, Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nda 256 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 250 metreye ulaştı!

Artvin'de inşa çalışmaları devam eden, Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES'te 250 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 247 metreye ulaştı!

Artvin'de inşa çalışmaları devam eden, Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES'te 247 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın tamamlanmasına son 37 metre!

Türkiye sınırları içinde 410 kilometrelik uzunluğa sahip Kuzeydoğu Anadolu'nun en büyük nehirlerinden Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı'nda 238 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı. Gövdenin tamamlanması için son 37 metre kaldı.

Yusufeli Barajı'nın yapımında son 50 metre!

Yusufeli Barajı 225 metre gövde yüksekliğine ulaşırken, barajın inşaatının tamamlanması için son 50 metre kaldı.

Sakarya Akçay Barajı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Kentin geleceğine yönelik en önemli yatırım olan Akçay Barajı projesinde geri sayımın başladığını dile getiren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, her yönüyle ilklerin projesi olacak Akçay Barajı’nın hem Sakarya’ya hem de Türkiye’ye büyük katkılar sağlayacağını ifade etti.

Yusufeli Barajı'nda 112 metre yüksekliğe ulaşıldı!

Türkiye'nin kendi öz kaynakları ile tamamı Türk mühendisleri tarafından inşa edilen Yusufeli Barajı'nda, 112 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı 100 katlı gökdelen yüksekliğine ulaşacak!

Tamamlandığında dünyanın en yüksek üçüncü barajı olacak olan Yusufeli Barajı'nda gövde yüksekliği 100 metreye ulaştı. Yusufeli Barajı, 275 metrelik gövdesiyle 100 katlı bir gökdelen yüksekliğine ulaşmış olacak.

Aydın Gökbel Barajı’nın inşaatında sona yaklaşıldı!

Aydın’ın Çine ilçesinde inşa edilen Gökbel Barajı’nda sona gelindi. Projenin 2019 yılında tamamlanması planlanıyor.

çine barajı Haberi

çine barajı

Çine Adnan Menderes Barajı ve HES'te elektrik üretimine Aralık ayında geçilmesi yönündeki çalışmalar hız kesmiyor. Bu kapsamda HES inşaatında ikinci rotorun montajı yapılırken, imalatı tamamlanan şalt sahasının ise 25 Kasım'da test çalışması başlayacak. 


10 Ekim 2010 tarihinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Ekim 2010 tarihinde katılımıyla su tutulmaya başlanan barajda, bugüne kadar önemli oranda taşkın ve sulama faydası sağlandı.


Aralık 2013 tarihi itibariyle elektrik üretimine geçilmesi hedeflenen HES inşaatında ise ikinci rotor, statorun içine indirilerek montajlandı. İmalatı tamamlanan şalt sahasının da 25 Kasım 2013 tarihinde test çalışmaları başlayacak. Hızla devam eden yardımcı teçhizat imalatı çalışmalarında ise son aşamaya gelindi.


Silindirle Sıkıştırılmış Beton (SSB) tipinde 136,5 metre yüksekliği ile Avrupa'nın en yüksek, dünyanın ise 5. yüksek barajı özelliğini taşıyan Çine Adnan Menderes Barajı...