02 / 05 / 2024

Başbakan Erdoğan: Kahramanmaraş'a 212 kilometre bölünmüş yol yaptık!

Başbakan Erdoğan: Kahramanmaraş'a 212 kilometre bölünmüş yol yaptık!

Kahramanmaraş'a 2002 yılına kadar 73 kilometre, AK Parti döneminde ise 212 kilometre bölünmüş yol yapıldığını belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bunu dışında kendi dönemlerinde 3 bin 840 kilometre asfalt yol, 9 köprü yaptıklarını söyledi...




Kahramanmaraş'a 2002 yılına kadar 73 kilometre, AK Parti döneminde ise 212 kilometre bölünmüş yol yapıldığını belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bunu dışından kendi dönemlerinde 3 bin 840 kilometre asfalt yol, 9 köprü yaptıklarını söyledi. 


Kentin Adana, Osmaniye ve Adıyaman ile olan karayolu bağlantılarını bölünmüş yollarla sağladıklarını ifade eden Erdoğan, Kahramanmaraş-Gaziantep karayolu bağlantısını bölünmüş yol olarak tamamladıklarını aktardı. 273 kilometre uzunluğundaki Kayseri karayolu bağlantısının 230 kilometresinin de bölünmüş yol olarak tamamlandığını, Kalan 43 kilometre yolun da 2 yıl içinde bitirileceğini anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Kardeşlerim, 223 kilometre uzunluğundaki Malatya karayolu bağlantısının 216 kilometresini bölünmüş yol olarak tamamladık, kalan kısımını da yakında bitiriyoruz. 345 kilometre uzunluğundaki Sivas karayolu bağlantısının 302 kilometresini bölünmüş yol olarak tamamladık, kalan 43 kilometreyi ise yine önümüzdeki yol sonuna kadar inşallah bitireceğiz. 


Kahramanmaraş çevreyolunun büyük çoğunluğunu yine bölünmüş yol olarak yapıp, hizmete açtık. Şimdi de bu yola 3. şeridi ve 3 adet kavşak yapıyoruz."


Vatandaşların, Kahramanmaraş-Elbistan yolunun müjdesinin beklediğini bildiğini ifade eden Erdoğan, burayı 90 kilometrelik bir yolla bağlamayı planladıklarını aktardı. Erdoğan, en kısa sürede projenin altyapı çalışmalarına başlayacaklarını bildirdi. Tüm bunların yanında 12 yılda Kahramanmaraş'ın barajlarla ihya olduğunu dile getiren Erdoğan, Kahramanmaraş'ın içme ve sulama suyu sorununu çözmek için baraj inşa ettiklerini, sulama şebekelerinin yapılmasıyla bu bölgedekilere yılda 329 milyon net gelir artışı sağlanacağını kaydetti.


-"Şehrin yüzde 65'inden fazlası doğalgaz rahatlığnı yaşıyor"-


Erdoğan, 2005 yılında Kahramanmaraş'a doğalgazın verilmeye başlandığını anımsatarak "İnsanca yaşamayı öğrendik. Mutfağımızda sıcak suyumuz var mı, banyomuzda sıcak suyumuz var mı? Basıyorsun düğmeye, sıcak su. Şehrin şu anda yüzde 65'inden fazlası bugün doğalgaz rahatlığını yaşıyor" dedi.


Tarihi eserlerin de restore edildiğini söyleyen Erdoğan, ayrıca iki yaylaya tabiat parkı statüsü kazandırdıklarını anlattı. Erdoğan, Başkonuş Yaylası'na da tabiat parkı statüsü kazandırmak için yasal prosedürü başlattıklarını ifade etti.


Kahramanmaraş'ın kendilerine her zaman destek olduğunu ifade eden Erdoğan, 2023 yılı projeleri kapsamında Ankara'dan başlayan Konya, Karaman, Mersin, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin'den sınıra kadar ulaşan hızlı tren hattı yapılacağını anlattı.


Ankara-Konya arasının bittiğini ve kullanılır durumda olduğunu, Konya-Karaman arasının da inşaatına başlandığını ve sırasıyla bunların devam edeceğini belirten Erdoğan, bu hattın Osmaniye-Narlı'ya geldiğinde Kahramanmaraş'a oradan bir bağlantı sağlanacağını müjdeledi. Erdoğan, "Şu anda bunun proje çalışmaları yapılıyor. Bunu, özellikle bilmenizi istiyorum ki Kahramanmaraş da bu konfordan inşallah istifade etmiş olacak" diye konuştu.



AA


Geri Dön