27 / 04 / 2024

Aydın’da öğrencilerin kiralık ev derdi!

Aydın’da öğrencilerin kiralık ev derdi!

Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birçok şehirde olduğu gibi Aydın’da da öğrencilerin kiralık ev bulma derdi başladı.



Üniversiteli olmanın heyecanı içinde olan öğrenciler için kiralık ev bulma derdi başladı. Aydın Hedef Gazetesi'nden Kadir Ceyhan'ın haberine göre; üniversiteye yeni kayıt olacak öğrencilerin ilk sıkıntısı kiralık ev bulmak oluyor. Üniversite kayıt dönemlerinin de açılmasıyla kendilerine uygun bir ev bulmaya çalışan öğrenciler zaman zaman bütçelerine göre ev bulmakta zorluk çekiyor.

Aydın Efeler ilçesinde bulunan evlerin kira fiyatları hakkında konuşan emlakçı Muhammet Çalışkan “ 1+1 dairelerimiz 700 ile 800 liradan başlıyor. Oda sayısı arttıkça fiyatlarda buna bağlı olarak artış gösteriyor. Ayrıca evin eşyalı olup olmaması da fiyat artışında önemli etken oluyor. 3 kişi eve çıkmak isteyen öğrencilerin kiralamak isteyeceği 2+1 evin kirasının şuanda 1000 liradan aşağıda olmasının imkanı yok. Depozito ve emlakçı payının da etkisiyle öğrenciler tek başlarına karşılayamayacaklarını düşündükleri için arkadaşlarıyla kiralamayı tercih ediyorlar” şeklinde konuştu.

İki yıldır Adnan Menderes Üniversitesi’nde öğrenim gören Mehmet Ali Kavak ise emlakçıların evi öğrencilere kiralarken ücreti arttırdığını kaydetti. Kavak “ Bir aile evi tutmaya kalktığında 800 lira olan ev kirası 3 öğrenci evi tutmaya kalktığında 1000 liranın üzerine çıkıyor. Emlakçılar ve ev sahibi kendilerince nasıl olsa 3 kişiler kira üçe bölünecek hesabıyla fiyatları arttırıyor. Bunlar yetmezmiş gibi öğrenciye ev kiralamamak için çırpınan insanlar da var.” ifadelerini kullandı.Apartman sahibi olan Mustafa Tekin ise " Bazı öğrencilere daha önce ev kiraladık fakat evi çok kötü bir şekilde kullanıp kirlettiler. Depozito evi yenilemeye bile yetmedi. Boyasını batırmışlar. Bazı duvarlar ve mutfak mahvolmuş. Bir daha öğrenciye ev kiralamam ben" açıklamasında bulundu.

Aydın'da konut kredisine rekor başvuru!


Geri Dön