02 / 05 / 2024

Aydın'da yıkım kararı çıkan binalar boyandı!

Aydın'da yıkım kararı çıkan binalar boyandı!

Aydın'da 'Yolsuzluk binaları' başlığıyla gündeme gelen binalarda bulunan kaçak yapılar mühürlenip firmaya ceza verildi.



Aydın'da 'Yolsuzluk binaları' başlığıyla gündeme gelen binalarda bulunan kaçak yapılar mühürlenip firmaya ceza kesildi ve yıkım için firmaya ek süre verildi. 

Yeni Asır'dan İbrahim Uzun'un haberine göre; Kuşadası Belediye Encümeni kararını önemsemeyen yandaş firma ise, kanun tanımaz tavırlarına bir yenisini daha ekledi. Binalardaki kaçak kısımların yıkımını yapmayan firma, bir de binada boya ve badana çalışmasına başladı. Yol yapımı için bağışladığı arsaya kaçak bina dikilmesiyla hukuk mücadelesi gerçekleştiren Cengiz Konuk'un avukatı ve oğlu Berk Konuk, 10 yıldır firmanın belediye tarafından korunduğunu söyledi.

40 GÜNDE 3 FARKLI YAZI

Firmanın belediye tarafından güç alıp yıkım yapmadığından bahseden Konuk, "Kaçak binaların yapıldığı 855 ada 44 ve 45 parseller hakkında ocak ayından beri belediyeye birçok şikayette bulunduk. Aydın 1. İdare Mahkemesi'nde yapı kayıt belgelerinin iptali davasını da açtık. Kuşadası Belediyesi, mahkemeye 1 Haziran'da 'aykırılık yok' yazısı gönderirken 9 Haziran'da hazırladığı teknik raporda birçok aykırılık bulmaktadır. 10 Temmuz'da gönderilen Valilik yazısında ifade edilen 2'nci raporda ise sadece 45 parselin çatısı ve güneşlenme terası aykırılığı yer almakta. Bu alanlar hakkında onlarca bilirkişi raporu, tespit, fotoğraf olmasına rağmen Kuşadası Belediyesi 40 günde 3 farklı yazı yazarak firmayı kolladığını ortaya koydu. Kuşadası Belediyesi hem eksik ve geç işlem tesis ederek hem de Resmi Belgede Sahtecilik ve görevi kötüye kullanma suçlarını işlemiştir" diye konuştu. 


Geri Dön