22 / 05 / 2024

Aydın'daki atıksu arıtma tesisleri devreye giriyor!

Aydın'daki atıksu arıtma tesisleri devreye giriyor!

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü'nden temiz çevre ve su kaynaklarını korumak için dev adım. ASKİ devraldığı 6'sı kullanılmaz durumda olan 3'ü yetersiz toplan 9 Atıksu arıtma tesisini tek tek devreye alıyor.




Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü'nden temiz çevre ve su kaynaklarını korumak için dev adım. ASKİ devraldığı 6'sı kullanılmaz durumda olan 3'ü yetersiz toplan 9 Atıksu arıtma tesisini tek tek devreye alıyor. Mevcut tesislerde ise yenileme çalışmalarını gerçekleştiriyor. 


Aydın Büyükşehir Belediyesinin kurulması ve ASKİ Genel Müdürlüğü'nün tüm ilçelerde faaliyetlerine başlaması sonrası en büyük değişim Aydın'daki atıksu arıtma tesislerinde yaşanıyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun talimatıyla geçmişte ya devre dışı ya da yetersiz ve bakımsız olan atıksu antma tesislerinin yenilenmesine öncelik veren ASKİ Genel Müdürlüğü bu çalışmayla su kaynaklarının kirlenmesinin de önüne geçilmesi için büyük bir adım attı. 


GEÇMİŞTEN GELEN TÜM SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ 

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın'ın ilçelerinde geçmişten gelen birikmiş ciddi su sorunları olduğuna dikkat çekerek "Sağlıklı içmesuyunu sağlamak için çalıştığımız gibi evsel atıkların doğaya geri dönüşü sırasında çevreyi ve su kaynaklarımızı korumak adına da acil ve hızlı adımlar atıyoruz. Devraldığımız atıksu arıtma tesislerinde ciddi sıkıntılar vardı. Öncelikli yaptığımız çalışmayla bu tesisleri yeniledik. Bu sayede birçok ilçemizde evsel atıklar tamamen antılabilir hale geliyor" dedi. 


Aydın Ses Gazetesi


Geri Dön