29 / 04 / 2024

Aydınlı Grup maliyetler düşünce inşaata girdi

Aydınlı Grup maliyetler düşünce inşaata girdi

Demir ve çimento gibi malzeme fiyatları düşünce Aydınlı Grup, 62 milyon TL bütçeli 866 konutluk projeyle inşaat sektörüne girdi. Sırada yeni sektörler de var.



Dünyaca ünlü Pierre Cardin, U.S. Polo ve Cacharel markalarının Türkiye ve bölgesel lisansörü olan Aydınlı Grup, İstanbul Haramidere'de yapımına başlanan 'Solarkent' isimli projeyle inşaat sektörüne girdi. Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, kriz ortamına rağmen inşaat sektörüne girme gerekçelerini şöyle açıkladı: "Şu anda emtia fiyatları tarihi dip noktalarını yaşıyor. Biz de bunu kullanmak istiyoruz. Sıkıntı yaşayanlar krizi öngöremeyenler. Biz ise argümanlarımızı bu şartlara göre oluşturuyoruz."

ÖZ SERMAYE İLE YAPIYOR

28 bin 500 metrekare alan üzerine inşaa edilen projeyle 3 farklı tipte 866 konut üreteceklerini anlatan Kavurmacı, projenin 500 kişiye iş imkânı sağlayacağını söyledi. İnşaat tamamlanmadan konutları satmayı planladıklarına dikkat çeken Kavurmacı, projede enerji üretiminin de bulunduğunu ve güneş kaynaklı enerji verimliliğinin ön planda olacağını vurguladı. Kavurmacı, 24 ayda tamamlanacak 62 milyon TL bütçeli projenin öz sermaye ile finanse edildiğini kaydetti. Kavurmacı, "İlki inşaat oldu, bunu enerji, haberleşme ve bilişim gibi geleceğin sektörleri takip edebilir. İnşaat da yeni projeler de gelebilir" şeklinde konuştu.

Ciro hedefi 234 milyon

2008 cirosunu bir önceki yıla göre yüzde 25 artışla 225 milyon TL'ye çıkardıkları bilgisini veren Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, 2009 ciro hedeflerini 234 milyon TL olarak açıkladı. Bu yıl 5'i yurtdışında olmak üzere toplam 15 mağaza açacaklarını ifade eden Ömer Faruk Kavurmacı, yatırımlara rağmen 2008 kârlılığının 5 milyon TL seviyesinde olduğunu kaydetti. (Yenişafak)

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Aydınlı Grup, güneş enerjili konut yapacak
 
Aydınlı Grup, İstanbul Haramidere'de güneş enerjisiyle ısınıp aydınlatılacak konut projesiyle inşaat sektörüne girdi. 'Bu sektörde kalıcıyız' diyen Kavurmacı, hükümetten KDV indirimi istedi

Pierre Cardin, US Polo, Cacharel firmalarının temsilciliğini yapan Aydınlı Grup, güneş enerjisiyle ısınacak ve aydınlatılacak konut inşa edecek. Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, 'Solar Kent' adını verdikleri projenin 866 konuttan oluşacağını söyledi. İstanbul Haramidere'de yapımına başlanan inşaatın 24 ay sonra biteceğini ve toplam maliyetin 62 milyon TL olduğunu açıklayan Kavurmacı, inşaat sektöründe kalıcı olacaklarını belirtti. Aydınlı Grup'un yapacağı konut projesinin en önemli özelliği yenilenebilir enerjiyi kullanarak ısıtılıp aydınlatılacak olması.

REKABETÇİ OLACAĞIZ
Solar Kent'te güneş enerjisi kullanacaklarını söyleyen Kavurmacı,   'Gelecekteki projelerimizde de yenilenebilir enerji kullanacağız. Hükümetin alternatif enerji kaynakları konusunda çalışmaları son aşamaya geldi ve güneşten elde edilecek enerjinin de sisteme verilmesinin yolunun açılacak' dedi.
Solar Kent'te her türlü gelir düzeyine uygun evlerin bulunacağını ve fiyatların piyasa şartlarında oldukça rekabetçi olacağını da vurgulayan Kavurmacı, 'Şu anda maliyetler düşmüş durumda, biz de bu durumu fiyatlarımıza yansıtacağız. Her gelir grubunun sahip olacağı büyüklük ve özelliklerde konutlar yapacağız' şeklinde konuştu. 

CACHAREL'DEN YENİ TEKLİF
Aydınlı Grup, Pierre Cardin ve Cacharel'in Türkiye'nin yanı sıra Doğu Avrupa, Türk Cumhuriyetleri, Afrika bölgesinin de temsilciliğini yapıyor. Kavurmacı, 'Kısa bir süre önce Mösyö Jean Bousquet'ten yeni bir teklif aldık. Kendisi markanın Batı Avrupa'daki dağıtımını da üstlenmemizi istedi, incelememiz sürüyor. Yakında karar vereceğiz' dedi. Kavurmacı, 2008 yılında 225 milyon TL ciro elde ettiklerini belirterek şöyle devam etti: Bu yılın ilk çeyreğindeki ciromuz ise 54 milyon TL, geçen yılın aynı döneminin 1 milyon TL üzerinde. 2009'un sonunda ise 234 milyon ciro hedefliyoruz. Yurtiçi ve yurtdışında 15 mağaza açacağız. Özellikle Rusya'da boşalacak mağazaları bekliyoruz. Yurtiçinde bazı alışveriş merkezleri ertelendiği için mağaza sayımızı düşürmek durumunda kaldık' dedi.

HÜKÜMET ÜRETİMİ TEŞVİK ETMELİ
Ekonomik krizin Türkiye'de reel sektörü etkilediğini bu nedenle de iç talepte daralma yaşandığını belirten Kavurmacı, hükümetin aldığı tedbirlerin önemli adımlar olduğunu ancak devamının gelmesi gerektiğini kaydetti. Kavurmacı açıklamalarını şöyle sürdürdü: Bugüne kadar açılan paketler stokların eritilmesine dönüktü, bundan sonra üretimi destekleyecek adımlar atılması gerekiyor. İstihdamın yoğun olduğu tekstil ve inşaat gibi sektörler desteklenmeli. Bu nedenle ara malı ve hammaddeye dönük teşvikler alınmalı ve KDV düşürülmeli. Örneğin konutlarda KDV düşürüldü ancak hammaddede KDV yüzde 18, makul bir seviyeye düşmesi gerekiyor.'(Akşam)

Tekstilci Aydınlı inşaata girdi 62 milyon TL'ye Solarkent kuruyor    
 
Türkiye'nin önde gelen hazır giyimcilerinden Aydınlı Grup, 3 entegre tesiste üretimini yaptığı dünya markaları Pierre Cardin, Cacharel, U.S. Polo Assn ve kendi markası Becon Berlin'i 40'ın üzerinde ülkeye ihraç ediyor.

2009'da 225 milyon TL'lik ciro elde ettiklerini ve bunun yüzde 20'sinin ihracattan elde edildiğini bildiren Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, "Türkiye'de 130, yurt dışında 30 mağaza ve toplamda 500'ü aşkın satış noktasında 4 markamızın satışını yapıyoruz. Krize rağmen 2008 cirosu, 2007'ye oranla yüzde 20-25 arttı. 2008'in ilk 3 ayında 53 milyon TL olan konsolide cirosu da bu yıl 54 milyon TL'ye çıktı" dedi. Geçen yıl inşaat sektörüne de girme kararı aldıklarını bildiren Ömer Faruk Kavurmacı, Esenyurt-Haramidere'de geliştirecekleri konut projesi için çalışmaların hızlandırıldığını söyledi. İnşaatta ilk kazmanın vurulduğunu ve örnek dairelerin hazırlandığını bildiren Kavurmacı, şu bilgileri verdi: "Esenyurt, İstanbul'un hızlı gelişen bölgelerinden biri ve yeni ilçe oldu. Bu yeni ilçeye bağlanan Haramidere'de, 28.5 dönümlük arazide 866 konut yapıyoruz. Solarkent adını verdiğimiz proje, 62 milyon TL'ye malolacak. Proje, enerji verimliliğini öne çıkaracak ve güneşten de enerji alacak. Solarkent'in lansmanını 2 hafta sonra yapacağız. Konut fiyatları da o tarihte açıklanacak. Projeye de adını veren 'solar' sistemler, yani güneş enerjisi panelleri ile enerji ihtiyacı karşılanacak. Hem orta hem üst gelir grubunun birlikte yaşayacağı bir konut projesi yapıyoruz. Ortaklığa gitmedik, kendi özkaynaklarımızla konut üretmek için Aydınlı İnşaat'ı kurduk."

E-5'e 500 metre mesafede

Projenin E-5'e 500 metre, TEM'e ise 4 kilometre mesafede olduğunu ve yakında Beylikdüzü'ne uzatılacak Metrobüs'e yürüme mesafesinde olduğunu da bildiren Kavurmacı, "E-5'e direkt girişi olacak projede açık ve kapalı yüzme havuzu olacak. Solarkent, hemen hemen her kesime hitap edecek, ancak kullanılan malzeme, lüks projelerde kullanılan malzemenin standardında olacak. 24 ayda teslim edeceğiz. Temelini attık, örnek daireler ortaya çıktı" diye konuştu. Dubai merkezli Investment House'un Başkanı Musab Jassim'in "Aydınlı ile konut projesi yapacağız" açıklaması hatırlatılınca, Kavurmacı şu karşılığı verdi: "Hayır, bu projemizde yabancı ortaklığa gitmedik. Ancak, yeni projelerde, eskiden beri işlerimiz olan Dubaililerle ortaklık olabilir. Bu projeyi kendi öz kaynaklarımızla yapacağız. Arsayı kat karşılığı aldık."

Cacharel, Batı Avrupa'da birlikte çalışma önerdi

Ömer Faruk Kavurmacı, üretim ve pazarlamasını yaptıkları Fransız Cacharel'in yeni bir teklifle geldiğini belirtirti ve şöyle konuştu: "Doğu Avrupa'da Cacharel'i Aydınlı Grup dağıtıyor. 1 ay önce Fransa'dan, 'Batı Avrupa pazarında da birlikte çalışalım' önerisi geldi; teklifi değerlendiriyoruz. Krize rağmen, 2009'da 5'i yurt dışında olmak üzere 15 mağaza açacağız. Bunlardan 4'ünü geride kalan 4 ayda hayata geçirdik."

Günde 1800 pantolon 1200 ceket üretebiliyor

Aydınlı Grup, 2008'de 225 milyon TL ciro elde etti.

2009 ciro hedefi, 234 milyon TL.

Üretimin yüzde 20'si ihraç ediliyor.

Aydınlı'nın günde 1200 ceket, 1800 pantolon üretim kapasitesi var.

Ayrıca; günde 500 mont/kaban ve 2500 de gömlek üretebiliyor.

Grubun 2008 yılı net kárı yaklaşık 5 milyon TL oldu.

2008'in ilk 3 ayında 53 milyon olan ciro, bu yıl 54 milyon TL'ye çıktı.

Aydınlı Grup, 2007 İSO 500'de, satış hasılatında 329'uncu oldu. 
(Hürriyet)

40 yıllık tekstilci gayrimenkule girdiEKONOMİ SERVİSİ

44 yıldır tekstil ve hazırgiyim sektöründe faaliyet gösteren, Türkiye'nin yanı sıra 40'a yakın ülkede Pierre Cardin, Cacharel, US Polo ve Becon markalarının satış ve pazarlamasını yapan Aydınlı Grubu, gayrimenkul sektörüne girdi.

Aydınlı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, İstanbul Esenyurt'ta inşaatına başladıkları 866 konutluk ‘Solar Kent' projesiyle sektöre adım attıklarını söyledi.
Hazırgiyim sektöründeki tecrübelerini gayrimenkul sektörüne taşımak istediklerini vurgulayan Kavurmacı, “Projede enerji verimliliğini ön plana çıkarmayı planlıyoruz. Solar Kent'in en önemli özelliği kendi enerjisini kendisinin üretmesi olacak” diye konuştu.
Projede güneş enerjisinden yararlanılacağını ifade eden Ömer Faruk Kavurmacı, aydınlatma ve ısınmada da güneş enerjisi yardımıyla verimlilik sağlanacağını anlattı.

62 milyon liralık proje
Solar Kent'in 62 milyon TL'lik bir proje olduğunu kaydeden Kavurmacı, inşaatına başlanan konutların 24 ay içinde teslim edileceğini söyledi.
Evlerin rekabetçi fiyatlarla satışa sunulacağını belirten Kavurmacı, “Solar Kent, 28 bin 500 metrekarelik alanda kurulacak. Üç farklı tipte konutun yer alacağı projede açık ve kapalı yüzme havuzu, fitness center, sauna gibi imkânlar da sunulacak” dedi.

15 yeni mağaza açacak
Projede ağırlıklı olarak özsermaye kullanılacağını belirten Kavurmacı, “Sektörde birkaç firma sıkıntı çekiyor olabilir. Bunun başlıca nedeni de krizin öngörülememesi.
Finansman sıkıntısı yaşanıyor ama inşaat sektörü duruşunu muhafaza ediyor. Bu ortam maliyetlerin de düştüğü bir ortam” dedi.
Ana faaliyet alanları olan hazırgiyim sektörüyle ilgili olarak da bilgi veren Kavurmacı, “Bir yıl içinde toplam 15 mağaza açmayı hedefliyoruz. Beş tanesi yurtdışında olacak” dedi.
Sektörde marka olmuş bir firma olduklarını söyleyen Kavurmacı, “Ortaya koyduğumuz marka değerini başta inşaat olmak üzere başka sektörlere de taşımayı istiyoruz. Bu sektörler içinde enerji, bilişim ve haberleşme bulunuyor” dedi.
Ömer Faruk Kavurmacı bu yıl 234 milyon TL ciro elde etmeyi hedeflediklerini kaydetti. (Milliyet)

Hazırgiyimci Aydınlı Grup'un, yeni rotası toplu konut projeleri

Pierre Cardin, US Polo ve Cacharel gibi uluslararası markaların üreticisi ve ana lisansörü olarak hazırgiyimde faaliyet gösteren Aydınlı Grup, kriz döneminde gayrimenkul işine de soyundu. Hazırgiyimdeki 44 yıllık tecrübesini inşaat sektörüne taşıyacak olan grup, Esenyurt'ta 866 dairelik toplu konut yapımına başladı. Grup, temeli atılan ve iki yıl sonra anahtar teslimi yapılması planlanan "Solarkent" adlı projeye 62 milyon dolar ayırdı. Solarkent'te enerji verimliliğini ön plana çıkarmayı hedefleyen şirket, ısıtma ve aydınlatma ihtiyacını güneş enerjisi yoluyla sağlayacak.
Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, gösterdikleri performans ve yarattıkları katma değerle sektörde marka haline geldiklerini, birikimlerini bu kez inşaat gibi farklı sektörlere taşımak istediklerini söyledi. Kavurmacı, "Aydınlı olarak yılda 225 milyon TL ciro yapan ve 44 yıllık deneyimi ile hazırgiyimde marka haline gelen bir grubuz. Yeni bir sektöre girerken de fayda yaratan projelere imza atalım istedik. Solarkent, enerji verimliliğini ön plana çıkaran bir konut projesi olacak. Güneş, özellikle Avrupa'da enerji tasarrufu açısından sıkça başvurulan doğal bir kaynak. Solarkent'te de aydınlatma ve ısınma ihtiyacı güneş yoluyla sağlanacak. Proje hakkında daha ayrıntılı bilgileri yakında açıklayacağız" diye konuştu.
 
Grup, yılın ilk çeyreğinde büyüdü
Aydınlı Grubu'nun halen lisansörü olduğu markalar için 130'u Türkiye'de olmak üzere dört kıtada 160 mağaza açtığını ve 500 satış noktasına ulaştığını kaydeden Kavurmacı, 2001'de 21 milyon TL olan konsolide cironun da geçen yıl 225 milyon TL'ye yükseldiğini aktardı. Kavurmacı, bu yıl ciro hedeflerinin ise 234 milyon TL olduğunu söyledi. Kriz nedeniyle perakende sektöründe durgunluk yaşanmasına rağmen, Aydınlı olarak gerek üretimde gerekse temsilcisi oldukları markaların satışında sıkıntı yaşamadıklarını vurgulayan Kavurmacı, bu yılın ilk çeyreğinde küçük de olsa büyüme kaydettiklerini ifade etti. Bu yılki ciro hedefini yılın ikinci yarısında yakalamayı planladıklarını kaydeden Kavurmacı, "Ancak büyüme ilk çeyrekten itibaren gelmeye başladı. Geçen yıl ilk çeyrekte grup olarak 53 milyon TL ciro yaptık, bu yıl ilk çeyrekte ise 54 milyon TL'ye yükseldik. Ayrıca halen 2800 olan çalışan sayısını yeni yatırımlar paralelinde artıracağız" dedi.
Sadece üretimde değil, perakende ağında da başarılı olduklarını vurgulayan Kavurmacı, "Daha bir ay önce lisansörü olduğumuz Cacharel'in merkezi yönetiminden yeni bir teklif aldık. Halen Doğu Avrupa'daki dağıtımını yaptığımız Cacharel, bir ay önce Batı Avrupa'daki dağıtımda da kendileri ile işbirliği yapmamızı teklif etti. Şu anda değerlendiriyoruz" diye konuştu.
 
 
TEŞVİK ŞART
Ömer Faruk Kavurmacı, global krizden Türkiye'nin etkilenmemesi için hükümetin stok eritmeye değil üretimi artırmaya yönelik paketler açıklaması gerektiğini söyledi. Bu doğrultuda üretime yönelik Katma Değer Vergisi (KDV) teşvikleri gerektiğini kaydeden Kavurmacı, şunları söyledi: "Hammadde ve ara malındaki KDV indirimleri, nihai ürün fiyatına yansıyacağı için hem tüketimi hem de üretimi artırır. İnşaatta hammaddeye uygulanan KDV yüzde 18, ancak 150 metrekarenin altındaki konutların satışında bu oran yüzde 1. Konut üreticisi aradaki KDV farkını konut bittikten sonra alıyor, yani iki-üç yıl bu yükü sırtında taşıyor." (Referans)

İnşaata da el atan Aydınlı konutlarını güneşle ısıtacak

Tekstilden sonra inşaata giren Aydınlı Grup, Esenyurt'taki Solarkent projesine başladı. Grup güneş enerjisinden yararlanıp 866 konut inşa edecek..

Pierre Cardin, US Polo, Cacharel, Becon marka ürünlerin ithalatı ve satışını yapan Aydınlı Grup, Solarkent projesiyle inşaat işine de el attı. Esenyurt'ta 28 bin 500 metrekare üzerinde 62 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilecek 866 konutluk projeyi 24 ay gibi kısa bir sürede teslim edeceklerini belirten Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, "Solarkent isimli projemizde aydınlatma ve ısıtmada güneş enerjisinden yararlanacağız. 400 - 450 kişiye bu projede istihdam sağlayacağız. Tekstilde oluşturduğumuz marka değerimizi inşaata da aktarmak istiyoruz. İnşaattan sonra geleceğin sektörleri enerji ve bilişime de yatırım yapmayı planlıyoruz" dedi.

CACHAREL İŞBİRLİĞİ TEKLİF ETTİ
Tekstil ve hazır giyim tarafında ise geçen yıl 225 milyon TL ciroya ulaştıklarını bu yılsa 234 milyon TL ciro hedeflediklerini belirten Kavurmacı, büyümeyi 3 ve 4. çeyrekte yakalamayı öngördüklerini ifade etti.
Yıl sonuna kadar 15 mağaza açacaklarını bunların 5'inin yurtdışında olacağını söyleyen Kavurmacı, "Cacharel Batı Avrupa'da dağıtımda işbirliği teklif etti. Şu an değerlendiriyoruz" diye konuştu. (Sabah)


Geri Dön