27 / 04 / 2024

Aydos Ormanı’nın hemen yanında konut projesi yapılacak!

Aydos Ormanı’nın hemen yanında konut projesi yapılacak!

İstanbul Kartal’daki Aydos Ormanı “millet bahçesi” yapılacağı öğrenildi. Projeye ilişkin itirazlara karşın Aydos’taki çalışmalar hız kesmeden devam ederken, ormanın bileşenlerinden Velibaba Ormanı’nın yanı başında konut projesi için adım atıldı.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın sistemindeki bilgilere göre, Çavuşoğlu Yemenler Yapı, Aydos Yeşilçam Evleri için müracaat etti.

Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk’ün haberine göre, ormana bitişik yapılması planlanan 694 milyon 364 bin lira değerindeki projeye onay verilmesi halinde 22 bin metrekarelik alanda konut çalışmalarına başlanacak. 7 katlı olarak inşa edilmesi planlanan konutlar 13 bloktan oluşacak. 2026 yılında bitmesi planlanan projede 368 konut ve 26 iş yeri bulunacak. Bunun yanı sıra; yüzme havuzu, yürüyüş alanı ve otopark da inşa edilecek. 

Aydos Ormanı’nın hemen yanında konut projesi yapılacak!

ORMANI İŞGAL EDİYOR

Konuya yönelik Kuzey Ormanları Savunması’ndan yapılan duyuruda, “Aydos Ormanı inşaat tahribi altında gün geçtikçe eriyor. 368 konutluk yeni inşaat projesi Aydos Ormanı’nı işgal eden son projelerden biri” ifadeleri yer aldı.

Ticaret Sicil Gazetesi’ne göre projeyi yapmak isteyen Çavuşoğlu Yemenler Yapı’nın sahipleri ise Pendik Sanayi ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Recep Yeşilyurt ve bunun yanı sıra, AK Parti’ye yakınlığıyla öne çıkan Pendik Fatih Mahalle Muhtarı İsmail Yeşilyurt.

Aydos Ormanı’nın hemen yanında konut projesi yapılacak!

SİTEDEKİ AİDATLARA YÜZDE 100’DEN FAZLA ZAM

Öte yandan, Ankara'nın Altındağ ilçesine bağlı bir sitede, yönetim ile konut sahipleri arasında aidat ücretinin fahiş oranda artırıldığı iddiasıyla tartışma yaşandı.

Sitede ikamet eden bazı konut sahipleri, 363 TL şeklinde olan aidatın 800 TL'ye çıkarılmasına karşı çıkarak, site yönetimine tepki verdi. Gösterilen tepkinin karşılıklı tartışmaya dönüşmesinin ardından olaya polis müdahale etti. Taraflar birbirlerinden şikayetçi olurken, meydana gelen tartışma son zamanlarda aidatlardaki fahiş artışı tekrar gündeme getirdi.

Aidat artışına tepki veren kişilerden Abidin Şener, 3 ay önce de sitede her daireden 1500 TL toplandığını iddia ederek "Burada 400 tane daire var. Yönetime bu paranın akıbeti soruldu. Ancak yönetimden bir yanıt gelmedi. Şimdi de 363 TL’lik aidat, 800 TL'ye çıkarıldı. Bu nedenle vatandaşlar dün site bahçesinde toplandı. Yönetim başkanını çağırarak son durumu sorduk. O da kendince bir şeyler anlatmaya çalıştı. Burada herkesin hayat standardı, geliri belli. Aidatın 800 TL olması burası için çok yüksek. Bu ücretin nereye gittiği belli değil" dedi.

Emeklilere kira yardımı yapılacak mı? Milyonlarca emekli bu haberi bekliyor!

O ildeki konut fiyatları 5-6 milyon TL’den 1 milyon TL’ye kadar düştü!

Ev sahibinin depozitoyu iade etmesi için ne yapmak gerekir? İşte merak edilenler!


Geri Dön