27 / 04 / 2024

Emeklilere kira yardımı yapılacak mı? Milyonlarca emekli bu haberi bekliyor!

Emeklilere kira yardımı yapılacak mı? Milyonlarca emekli bu haberi bekliyor!

​​​​​​​Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, emeklilere kira ve yakacak konusunda yardım için çağrı yaptı. Ergün, "Hükümetten talebimiz, emeklilere kira ve yakacak konusunda yardım yapmasıdır. Aksi halde emekliler zorlu kış koşullarında büyük sorunlarla karşı karşıya kalacaktır” dedi



Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı TÜED Kazım Ergün, dernekçe gerçekleştirilen yeni araştırmanın sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. TÜED Genel Başkanı Ergün, derneğin araştırmasına göre emeklilerin yüzde 23,4’ünün kiralık konutta ikamet ettiğini olduğunu, yüzde 35'inin de halen sobalı evde yaşadığını paylaştı. 

Ege Gündem gazetesinin haberine göre, emeklilere kira ve yakacak konusunda yardım çağrısında bulunan Başkan Ergün, " Hükümetten talebimiz, emeklilere kira ve yakacak konusunda yardım yapmasıdır. Aksi halde emekliler zorlu kış koşullarında büyük sorunlarla karşı karşıya kalacaktır” ifadelerini kullandı.

Emeklilere kira yardımı yapılacak mı? Milyonlarca emekli bu haberi bekliyor!

EMEKLİLERİN YÜZDE 23,4'Ü KİRACI

TÜED ve Gazi Üniversitesi iş birliği kapsamında “Türkiye Emekli Profili Araştırması” yapıldı. Söz konusu araştırmada, emeklilerin barınma ihtiyaçlarını nasıl karşıladıklarını paylaşıldı. Başkan Ergün, “Araştırma çerçevesinde alınanlardan 2 bin 163 emekli evin mülkiyet durumu sorusuna yanıt vermiştir. Emeklilerin yüzde 76,6’sı konut sahibi, yüzde 23,4’ü kiracı olarak ikamet etmektedir. Aynı zamanda, yaklaşık 15 milyon 628 bin emeklimizden 3 milyon 657 bin emeklimiz kira geliri karşılığında barınma ihtiyacını karşılamaktadır” diye konuştu.

Araştırma sonuçlarına yönelik değerlendirmelerde bulunan Ergün “Son 5 seneye bakıldığı zaman ülke çapında kiralık konut fiyat değişiminin yüzde 1006,58 olduğu görülmektedir. Oysa bizim hesaplamalarımıza bakıldığında ise son beş senede emekli maaşlarındaki artış sadece yüzde 355,19 olarak gerçekleşmiştir” şeklinde konuştu.

Emeklilere kira yardımı yapılacak mı? Milyonlarca emekli bu haberi bekliyor!

Başkan Ergün, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Bunların yanında araştırmaya göre, emeklilerimizin kira veya kendi evi olsun hâlâ yüzde 35,5’i sobalı konutta ikamet etmektedir. Odun ve kömür fiyatları da gün geçtikçe artmaktadır. Emeklilerimiz bu kış bir yandan barınma ve bir yandan da ısınma konularında çok büyük sorunlar yaşayacak. Bütün bu gerçekler kapsamında, talebimiz, emeklilere kira ve yakacak konusunda yardım yapmasıdır. Aksi halde emekliler zorlu kış koşullarında büyük sorunlarla karşı karşıya kalacaktır.”

O ildeki konut fiyatları 5-6 milyon TL’den 1 milyon TL’ye kadar düştü!

Ev sahibinin depozitoyu iade etmesi için ne yapmak gerekir? İşte merak edilenler!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce’den öneri! ‘Yabancılara konut satışı bir süre ertelenmeli’

Geri Dön