İhale

AYESAŞ'ın Ankara'daki üretim tesisi açıldı!

AYESAŞ, 20. kuruluş yıldönümünü Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yeni üretim tesisinin açılışıyla kutladı

Vestel Şirketler Grubu ve ABD firması L3 Communications ortaklığı ile Türk Savunma Sanayii'nin öncü firmalarından Aydın Yazılım ve Elektronik Sanayi AŞ (AYESAŞ), 20. kuruluş yıldönümünü Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yeni üretim tesisinin açılışıyla kutladı. Açılışta konuşan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, savunma sanayiinin ihtiyaçlarına yönelik, yüksek teknolojiye sahip yazılım ve donanım çözümleri sağladıklarını söyledi. Savunma sanayiine hizmet amacıyla geliştirdikleri en önemli projelerden birinin insansız uçak olduğunu vurgulayan Zorlu, "Türk mühendis kadromuzun 6 yıllık çalışmasının ürünü olan insansız uçağın, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teknolojik anlamda önemli fayda sağlayacağını umuyoruz." dedi. AYESAŞ'ın iş hacminin, Zorlu Grubu'na katıldığı 2005 yılından bu yana geçen 5 yılda 5'e katladığını hatırlatan Zorlu, "AYESAŞ'ın toplam iş hacminin yüzde 60'tan fazlasını ihracat oluşturuyor. İhracatın yüzde 90'ı ise ABD'ye yapılıyor." dedi.

AYESAŞ ve Vestel Savunma Genel Müdürü Aziz Sipahi, pilotlu son savaş uçağı olacağı öngörülen JSF (F-35) projesinde, AYESAŞ'ın ABD'li savunma firmalarıyla birlikte tasarladığı elektronik modüllerin kullanıldığını ve kritik güvenlik yazılımların geliştirildiğini ifade etti. Sipahi, "21. yüzyılın uçağı F-35, alanında dünyanın en önemli projesi. Türkiye, İngiltere, Hollanda, İtalya, Danimarka, Norveç, Avustralya, ABD ve Kanada projeyi ortak olarak yürütüyor." dedi.
Zaman/Emre Soncan

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Vestel'in savunma sanayiindeki şirketi AYESAŞ, 20. kuruluş yılını Ankara'daki yeni üretim tesisiyle kutladı. Ahmet Zorlu, 'Dünyaya teknoloji ihraç ediyoruz' dedi

Zorlu'nun AYESAŞ'ına 20'nci yılında yeni tesis

Vestel Şirketler Grubu ve ABD firması L3 Communications ortaklığı olan, Türk Savunma Sanayii'nin öncü firmalarından Aydın Yazılım ve Elektronik Sanayi A.Ş. (AYESAŞ), 20. kuruluş yıldönümünü Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yeni üretim tesisinin açılışıyla kutladı. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar ve savunma sektörünün önde gelen temsilcilerinin katıldığı açılışta, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu ile AYESAŞ ve Vestel Savunma Genel Müdürü Aziz Sipahi ev sahipliğini üstlendi.

‘İhtiyaçlar yurtiçinden karşılanacak'
Zorlu Grubu'nun savunma sanayiinde iddialı olduğunu vurgulayan Ahmet Zorlu, “Savunma sanayiine yönelik, yüksek teknolojiye sahip yazılım ve donanım çözümleri sağlıyoruz. Bugün bu şirketlerimizle savunma ve havacılık alanlarında dünyaya teknoloji ihraç etmekten büyük gurur duyuyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin teknolojik ihtiyaçlarını karşılayacak ve Türkiye'nin savunma sanayiine katkı sağlayacak projeler üretmeyi hedefliyoruz. Amacımız, Silahlı Kuvvetlerimizin ihtiyaçlarının özgün ürünlerle yurtiçinden karşılanmasına katkıda bulunmak” diye konuştu.

İnsansız uçak yaptı
Savunma sanayiine hizmet amacıyla geliştirdikleri en önemli projelerden birinin insansız uçak olduğunu vurgulayan Ahmet Zorlu, “Vestel Savunma Grubu'nun bugüne kadar teknolojiye yaptığı 30 milyon doları aşkın yatırımın büyük kısmı, Vestel'in üretim ve Ar-Ge gücünün savunma alanına aktarıldığı bu projede kullanıldı. Türk mühendis kadromuzun 6 yıllık çalışmasının ürünü olan insansız uçağın, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teknolojik anlamda önemli fayda sağlayacağını umuyoruz” dedi.

AYESAŞ'ın iş hacminin, Zorlu Grubu'na katıldığı 2005 yılından bu yana geçen beş yılda beşe katladığını hatırlatan Zorlu, “AYESAŞ'ın toplam iş hacminin yüzde 60'ını aşan kısmını ihracat oluşturuyor. İhracatın yüzde 90'ı ise ABD'ye yapılıyor” ifadesini kullandı.

AYESAŞ, savunma ve havacılık alanlarında, komuta-kontrol sistemleri, aviyonik sistemlerle, elektronik ve elektro-mekanik sistemlerin tasarım ve geliştirmesinden üretimine kadar geniş bir yelpazede ürün ve hizmet sunuyor. Özellikle aviyonik yazılım, yani güvenlik-kritik havacılık yazılımı alanında öncü konumda.
Radikal

--

AYESAŞ'ın Ankara'daki yeni tesisi, Savunma Bakanı M. Vecdi Gönül'ün katılımıyla açıldı.

Vestel'in savunma sektöründeki şirketi AYESAŞ'a, 20. yılda yeni üretim üssü 

Vestel'in savunma sektöründeki şirketlerinden AYESAŞ'ın yeni üretim tesisi, Milli Savunma Bakanı M. Vecdi Gönül, Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar ve Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu'nun katılımıyla Ankara'da açıldı. Ahmet Zorlu, “Vestel Savunma Sanayi ve AYESAŞ ile dünyaya savunma teknolojileri ihraç ediyoruz. Amacımız, Türk Savunma Sanayii'ne katkı sağlayacak projeler üreterek, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin teknolojik ihtiyaçlarının yurt içinden karşılanmasını sağlamak ” dedi. 

Vestel Şirketler Grubu ve ABD firması L3 Communications ortaklığı, Türk Savunma Sanayii'nin öncü firmalarından Aydın Yazılım ve Elektronik Sanayi A.Ş. (AYESAŞ), 20. kuruluş yıldönümünü Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yeni üretim tesisinin açılışıyla kutladı. Milli Savunma Bakanı M. Vecdi Gönül, Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar ve savunma sektörünün önde gelen temsilcilerinin katıldığı açılışta, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu ile AYESAŞ ve Vestel Savunma Genel Müdürü Aziz Sipahi ev sahipliğini üstlendi. 

Zorlu Grubu'nun savunma sanayiinde iddialı olduğunu vurgulayan Ahmet Zorlu, “Savunma sanayiine yönelik, yüksek teknolojiye sahip yazılım ve donanım çözümleri sağlıyoruz. Bugün bu şirketlerimizle savunma ve havacılık alanlarında dünyaya teknoloji ihraç etmekten büyük gurur duyuyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin teknolojik ihtiyaçlarını karşılayacak ve Türkiye'nin savunma sanayiine katkı sağlayacak projeler üretmeyi hedefliyoruz. Amacımız, Silahlı Kuvvetlerimizin ihtiyaçlarının özgün ürünlerle yurt içinden karşılanmasına katkıda bulunmak” diye konuştu. 

“Teknolojiye 30 milyon doları aşkın yatırım yaptık, iş hacmimizi 5 yılda 5'e katladık”

Savunma sanayine hizmet amacıyla geliştirdikleri en önemli projelerden birinin insansız uçak olduğunu vurgulayan Ahmet Zorlu, “Vestel Savunma Grubu'nun bugüne kadar teknolojiye yaptığı 30 milyon doları aşkın yatırımın büyük kısmı, Vestel'in üretim ve Ar-Ge gücünün savunma alanına aktarıldığı bu projede kullanıldı. Türk mühendis kadromuzun 6 yıllık çalışmasının ürünü olan insansız uçağın, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teknolojik anlamda önemli fayda sağlayacağını umuyoruz” dedi. 

AYESAŞ'ın iş hacminin, Zorlu Grubu'na katıldığı 2005 yılından bu yana geçen 5 yılda 5'e katladığını hatırlatan Zorlu, “AYESAŞ'ın toplam iş hacminin yüzde 60'ını aşan bir kısmını ihracat oluşturuyor. İhracatın yüzde 90'ı ise ABD'ye yapılıyor” dedi.

“Dünya devleri ile çalışıyoruz”

AYESAŞ ve Vestel Savunma Genel Müdürü Aziz Sipahi ise yaptığı konuşmada AYESAŞ'ın 20. yılına savunma ve havacılık alanında birçok yeni ve uluslararası proje ile büyüyerek girdiğini vurgulayarak şunları söyledi: 

“Savunma ve havacılık alanlarında, komuta-kontrol sistemleri, aviyonik sistemler ile, elektronik ve elektro-mekanik sistemlerin tasarım ve geliştirmesinden üretimine kadar geniş bir yelpazede ürün ve hizmet sunuyoruz. Özellikle aviyonik yazılım, yani güvenlik-kritik havacılık yazılımı alanında öncü konumdayız. Savunma sektörüne Türk Mobil Radar Kompleksi Projesi ile adım attığımız 1990'dan bu yana özgün ürünler ve yüksek teknolojiye sahip bir üretim altyapısı oluşturduk. Bugün ABD'de üretilen hava platformlarının bir kısmında AYESAŞ'ın ürettiği donanım ve yazılımlar kullanılıyor. AYESAŞ'ın en büyük başarısı, yüksek kalite seviyesi ve müşteri odaklı yaklaşımı sayesinde uzun yıllardır Lockheed Martin, Boeing, GE, Sikorsky gibi dünya devi firmalar ile giderek artan hacimlerde iş yapıyor olması.”

21. yüzyılın uçağı F-35'te AYESAŞ imzası

Aziz Sipahi, pilotlu son savaş uçağı olacağı öngörülen JSF (F-35) projesinde, AYESAŞ'ın ABD'li savunma firmalarıyla birlikte tasarladığı elektronik modüllerin kullanıldığını ve güvenlik kritik yazılımların geliştirildiğini belirterek şu bilgileri verdi: 

“21. yüzyılın uçağı olarak tanımlanan F-35, bugün alanında dünyanın en önemli projesi olarak kabul ediliyor. Türkiye, İngiltere, Hollanda, İtalya, Danimarka, Norveç, Avustralya, ABD ve Kanada projeyi ortak olarak yürütüyor. AYESAŞ, 20 yıl sürmesi planlanan bu projede, Türkiye'den ilk imzayı atan şirketlerden biri olmuştur. Projede tek kaynak olarak 250 milyon dolarlık iş hacmi bekliyoruz. 

Aziz Sipahi, AYESAŞ'ın geleceğe yönelik temel hedefini ise şu şekilde dile getirdi: 

“AYESAŞ, geliştirdiği özgün çözümler ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarının yurt içinden karşılanmasına katkıda bulunan, özellikle komuta kontrol ve aviyonik alanlarında hem elektronik sistemler tasarlayan ve üreten hem de yazılım geliştiren, bölgemizin lider savunma ve havacılık şirketlerinden biri. AYESAŞ, Vestel Savunma Sanayi A.Ş.'nin insansız hava araçları alanındaki gücünü de yanına alarak, Türk Savunma Sanayii'nin gelişimi ve yurt dışına açılması için üzerine düşeni yapmaya bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecek.''