29 / 04 / 2024

Ayışığı Halting Place'de tapular törenle teslim edildi!

Ayışığı Halting Place'de tapular törenle teslim edildi!

Esenyurt'ta yer alan ve yaşamın Ağustos 2010 tarihinden bu yana devam ettiği projenin ilk günden itibaren yoğun ilgi gören Demir İnşaat Ayışığı Halting Place'de kat mülkiyet tapuları teslim edildi



Demir İnşaat, Ayışığı Halting Place projesinin daire sahiplerine kat mülkiyet tapularını teslim etti. Esenyurt'ta yer alan ve yaşamın Ağustos 2010 tarihinden bu yana devam ettiği projenin ilk günden itibaren yoğun ilgi gördüğünü belirten Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir,   gerçekleştirdikleri farklı yak laşımların altını çizdi.
Projede sunulan en önemli yeniliklerden birinin enerji tasarrufuna yönelik olduğunu belirten Demir, “Her dairenin, oda bazında doğalgaz kullanım faturası ödeyebileceği özel bir sistem kuruldu. Bu sisteme göre konut sahipleri ısınmasına gerek görmediği odaların doğalgazını kapattığında ya da kıstığında, her dairede bulunan özel sensör bu bilgiyi merkezi sisteme aktarıyor. Merkezi sistem, faturaların kullanıma göre oluşturulmasını sağlıyor. Ayrıca dairelerde bulunan özel elektrikli ocaklar da enerji tasarrufu yaratıyor. Demir İnşaat'ın bu yönde yaptığı yatırımlarla, konut sahiplerinin ulaştığı toplam enerji tasarruf oranı yüzde 70 'e kadar yükseliyor ” diye konuştu.

Tuz odaları bile kurdu
Ayışığı Halting Palace'ı farklı kılan bir diğer özellik olarak Polonya'nın Velicko şehrinden esinlenerek kurdukları 'tuz odaları'nı gösteren Demir, astım, öksürük, bronşit, alerjik durumlar gibi birçok hastalığın bu odalarda tedavi edilebileceğini   vurgulayarak, 'Yer ve duvarlar kaya tuzuyla kaplandı. Klima yardımıyla havaya karışan tuz partikülleri solunum yoluyla vücuda alınıyor' dedi.
Projenin 13 dönümlük bir alanda 346 konut olarak kurgulandığını kaydeden Demir, yedi yıldızlı lüks ve konforu sunmak için geliştirdikleri projede 65 metrekareden 240 metrekareye konutların yer aldığını söyledi.

 


Geri Dön