07 / 05 / 2024

Aykonut'un 20 yıllık mağduriyeti sona eriyor!

Aykonut'un 20 yıllık mağduriyeti sona eriyor!

Aydın İli Güzelhisar mahallesinde 19 yıl önce kurulan ancak ev sahibi olmak isteyen üyelerini mağdur eden Aykonut’un çilesi için büyük bir adım atıldı. 



Aydın İli Güzelhisar mahallesinde 19 yıl önce kurulan ancak ev sahibi olmak isteyen üyelerini mağdur eden Aykonut’un çilesi için büyük bir adım atıldı.  Aykonut Yapı Kooperatifi, Sökeli İnşaat Firması Yavuzlar ile sözleşme imzalayarak, 20 yıllık mağduriyetin sona erdirilmesi için harekete geçildi.

 

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; Aydın’ın merkezinde yer alan 50 dönümlük arazide yapılacak iki kule, yaklaşık 500 milyon TL bedel ile yükselecek. Projenin sorunsuz devam etmesi halinde 2018 Ağustos ayında başlanması planlanan inşaat çalışmasının 36 ayda tamamlanması hedefleniyor.

 

1500 üyesi bulunan Aykonut’un 100 üyesi kaldığını, çok zor günler geçirdiklerini belirten Aykonut Yapı Kooperatifi Başkanı Rahmi Çoban, “Projenin yapılacağı Torlak mevkii bugüne kadar siyasi malzeme yapıldı. Mülkiyet ve imar sorunu çözülmek üzere, ufak tefek sıkıntılar kaldı. Aykonut’un Aydın’ın gündeminden kalkmasını, mağduriyetlerin giderilmesini, yüzlerin gülmesini istiyoruz. Bunun için çok önemli bir adım attık. Projenin önünü açan yerel yönetim başta olmak üzere emeği olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.


Geri Dön