29 / 04 / 2024

Aykut Erdoğdu'nun kaçak villasına mühür!

Aykut Erdoğdu'nun kaçak villasına mühür!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu’nun İzmir Çeşme’de satın aldığı villaya imara aykırı şekilde eklemeler yaptırdı. Çeşme Belediyesi villayı mühürledi. Erdoğdu’ya villadaki kaçak bölümleri yıkması için bir ay süre tanındı…



CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu'nun  İzmir  Çeşme'deki imara uygun olmayan villası mühürlendi. Erdoğdu'nun özel koyu olan ve değeri 900 bin lira ile 1,2 milyon lira arasında değişen villadaki kaçakları bir ay içinde yıkması için süre verildi. Verilen süre içerisinde yıkım başlamazsa Çeşme Belediyesi ekipleri, yıkımı gerçekleştirecek ve Erdoğdu'ya ceza kesilecek.

Yıkmazsa ceza kesilecek

Sabah Gazetesi’nden Erhan Öztürk ve Ceyhan Torlak’ın haberine göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu’nun Ildır Mahallesi 30015 Sokak'ta bulunan Günkent Sitesi'ndeki villasında yaptığı kaçak tadilatla ilgili Çeşme Belediyesi tarafından inceleme başlatıldı. Belediye ekipleri Erdoğdu'nun Ildır Mahallesi'ndeki villasına gelerek inceledi. Eklentilerin kaçak olduğunu yerinde tespit eden belediye görevlileri, yapı tatil zaptı tuttu. Erdoğdu'nun villasını mühürledi. Erdoğdu'ya bir ay süre tanıyan belediye yetkilileri kaçak eklentileri yıkmaması durumunda yıkımı kendisi yapacak ve Erdoğdu'ya 3194 sayılı imar kanununa muhalefetten ceza kesecek. Erdoğdu'nun dört ay önce satın aldığı villa resmi tapu kayıtlarında kendisi ve eşi üzerine görünüyor. 4 ay önce 900 bin lira vererek eski Anavatan Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mustafa Kızıloğlu'ndan villayı satın alan Erdoğdu'nun binayı hiç kullanmadan tadilat işlemlerine başladığı gün yüzüne çıkarıldı.

Özel koyu olan ve 'Milletvekilleri Sitesi' olarak bilinen sitede eski bakanlar, emekli yargı mensupları ve milletvekilleri bulunuyor. 24 saat özel güvenliği olan sitede 150 bağımsız villa bulunuyor. 

İşte site yönetiminin şikâyet dilekçesi

Erdoğdu site yönetimi tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na 14 Kasım'da şikayet edildi. Site başkanı İsmet Önder Kırlı ve üye Ali Eser'in imzasıyla verilen dilekçede, "Üst balkonun ön ve yan cepheleri kısmen gaz betonla ördürüp sabit camlarla balkonu kapatarak arkadaki odayla birleştirmeye çalıştı. Odaya çevirdiği üst balkondan açtığı bir kapı ile mutfak çatısını teras haline getirmeye çalıştı. Ön cehpedeki mutfak kapı ve penceresini iptal ederek duvar ördürdü. Giriş katında arka cephede yatak odasının her iki penceresini ördürerek kapattı ve arka bahçeye sarkarak yeni bir oda ve tuvalet yaptı. Buradaki tuvalet penceresini yıkarak kapı haline getirdi. Giriş kapısını dışa aldı. Bu uygulamalarla orjinal mimari projeyi ve binaların dış görünümlerini bozdu. Yeni alanlar kazandı, bitişik komşusunun görüntüsünü kapattı. Uyarımıza rağmen Erdoğdu imara aykırı inşaat çalışmalarına hızla devam etti"  ifadeleri yer aldı.

Aykut Erdoğdu Günkent Sitesi'ndeki villasında kaçak tadilat mı yaptı?


Geri Dön