Ekonomi

Aylık 6468 TL çocuk desteği verilecek

Okul döneminin yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar da çocuklarının masraflarını nasıl karşılayacaklarını düşünmeye başladı. Çocuk desteği aileleri için nefes olacak.

Okul döneminin gelmesiyle birlikte zaten masraflarla başı dertte olan vatandaşlar iyice ne yapacağını şaşırdı ancak verilen destekler bir nebze de olsa vatandaşların rahatlamasını sağlıyor. 

Çocuk desteği hakkında son olarak yaşanan gelişme de ailelerin mutlu olmasına neden oldu. Çocuğu okula giden ailelere ciddi bir miktarda destek sağlanacak. 

İŞTE KALEM KALEM YAPILACAK DESTEK ÖDEMELERİ 

Türkiye'de Çocuğu okula gidecek ailelere destek ödemesi yapılırken yapılan ödemelerin sadece ilkokul değil ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine de yapılacağı bildirildi.

Okul öncesi çocuklara destek ödemesi miktarı: 4 bin 312 TL,

İlköğretim öğrencilerine destek ödemesi miktarı: 6 bin 468 TL,

Ortaöğretim öğrencilerine destek ödemesi miktarı: 6 bin 899 TL,

Ortaöğretim öğrencilerine destek ödemesi miktarı: 4 bin 312 TL,

Üniversiteli öğrencilerine destek ödemesi miktarı: 7 bin 761 TL.

Söz konusu ödemeler tek seferlik değil aylık ödemeler olacak ailelere 12 ay boyunca yapılacak. Ancak bu bir maaş şeklinde değil destek ödemesi şeklinde yapılmaktadır.

SED ödemesi başvurusunda bulunmak isteyen ailelerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve geçerli bir kimlik belgesine sahip olmaları gerekmektedir. Ayrıca, başvuruda bulunacak kişilerin sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına kayıtlı olması gerekmektedir. Başvurular, genellikle ailelerin gelir durumları, çocuk sayısı ve diğer sosyo-ekonomik durumlar dikkate alınarak değerlendirilir.