Kent Haberleri

Aylık kiraların 250 bin TL'ye çıktığı o şehirde binlerce konut için turizm amaçlı kiralama başvurusu yapıldı!

Yürürlüğe giren yeni yasadan sonra tatilcilerin gözde şehirleri arasında yer alan ve aylık kiraların 250 bin TL'ye çıktığı Muğla’da 16 bin konutun turizm amaçlı kiralama için başvuru yapıldığı başvurulardan 7 bininin ise kabul edildiği belirtildi.

Yürürlüğe giren yeni yasadan sonra tatilcilerin gözde şehirleri arasında yer alan ve aylık kiraların 250 bin Türk Lirası'na kadar yükseldiği Muğla’da 16 bin konutun turizm amaçlı kiralama için başvuru yapıldığı başvurulardan 7 bin tanesinin kabul edildiği belirtildi. İşte detaylar...

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan Konutların Turizm amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmeliğin 1 Ocak tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinden sonra tatilcilerin gözde şehirleri arasında yer alan Muğla’da 16 bin kişinin “Konutlarını Turizm Amaçlı Kiralamak” için başvuruda bulunduğu ve yapılan başvurulardan 7 bininin kabul edildiği kaydedildi.

Söz konusu bu yönetmelikte, konutların yerli ya da yabancı kişilere tek bir seferde 100 gün ya da100 günden daha kısa süreyle turizm amaçlı kiralanması, izin belgesi başvurularında uygulanacak işlemler, konutların nitelikleri, izin belgesi sahiplerinin uymak zorunda oldukları hükümler ve kullanıcı ile izin belgesi sahibinin karşılıklı hak ve yükümlülüklerine ilişkin hükümler bulunuyor.

Muğla Gazetesinden Kenan Gürbüz imzalı habere göre, çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başvurusu kabul edilen konutların ise turizm sezonunun başlamasıyla birlikte Jandarma ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ekiplerince denetlendiği ve konutunu izinsiz kiralayanlara para cezası kesildiği belirtildi.

Jandarma ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ekiplerinin gerçekleştirdikleri denetimlerde Bakanlık izin belgesi ve yönetmelikte aranan şartlara uyulup uyumadığını kontrol ettikleri kaydedildi.

Turizm merkezleri arasında yer alan Bodrum, Marmaris ve Fethiye’de turizm amaçlı olarak kiralanan lüks villaların fiyatları aylık 250 bin Türk Lirası ile yıllık 3 milyon 600 bin Türk Lirası arasında farklılık gösteriyor. Kiralanacak olan villanın fiyatının yüksekliğinde konutun denize yakınlığı, havuzunun olup olmaması, güvenlik sistemli olması, villanın yüzölçümü gibi konular da belirleyici oluyor.

Paylaşılan detaylara göre bodrum ve Marmaris’te günü birlik kiralanan lüks villaların geceliği de 3 bin 500 Türk Lirası ile 20 bin Türk Lirası arasında farklılık gösteriyor. 

 

Emeklilere 18 bin TL'lik ek ödeme müjdesi! 6 gün içinde başvuran hem maaş hem promosyon alacak! İşte ING promosyon 2024

Altın mı, dolar mı, konut mu, borsa mı? 5 yılda hangisi ne kadar kazandırdı? 

Akaryakıt fiyatlarına 1 lira 47 kuruş indirim geldi, tabelalar değişti! Güncel benzin, motorin, LPG liyatları 25 Temmuz!