28 / 04 / 2024

Ayşen Zamanpur’un Eyüp’teki oteline onay!

Ayşen Zamanpur’un Eyüp’teki oteline onay!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, işkadını Ayşen Zamanpur’un Eyüp’te yaptırdığı otelin imar planını önceki gün onayladı.



 

Ünlü iş insanı Ayşen Zamanpur'un 3. havalimanının yakınında Eyüp'e bağlı Odayeri Köyü'nde yaptırdığı otelin imar planlarının sonradan düzenlendiği iddia edildi. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, Odayeri'nde Ayşen Zamanpur'un turizm sektörüne girmek için kurduğu Fabeks Yapı'ya ait olan 7 bin metrekarelik araziye 2013'te Eyüp Belediyesi tarafından “konut” inşaatı için ruhsat verildi.

2 KAT YÜKSEKLİK SINIRI

Arazi imar “Gelişme Konut Alanı” ve “Dere Koruma Sınırı”ndaydı. Konut ruhsatı ile başlayan otel inşaatının yüzde 60'ı tamamlandıktan sonra İBB 11 Mayıs 2016'da Zamanpur'un istediği plan değişikliğini yaparak araziyi otel alanı olarak ilan etti. Otele 2 kat da yükseklik sınırı getirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eyüp Belediyesi'nin yaptığı alt ölçekli planı da dün onayladı. Tartışmalı planın onaylanması sırasında da kat yüksekliği tartışması da çıktı. CHP'li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, otelin kat yüksekliğinin 2 kat değil 5 kat olduğunu iddia etti. Otelin inşaatın tamamlandığını ve açılışa hazır olduğunu söyleyen  Sağ, “Otel bitti kağıt üstünde plan değişikliği yapılıyor. Biten otel binası yaptığınız plana uygun değil. Komisyon çatı katı kullanımını iptal etti ama bitmiş otel binasında çatı katı bulunuyor” dedi.


Geri Dön