04 / 05 / 2024

AYTO'dan Aydın'a gelen 1000'inci turiste ödül!

AYTO'dan Aydın'a gelen 1000'inci turiste ödül!

Aydın 'da 2 ay önce turizm seferberliği başlatan Aydın Ticaret Odası, organizasyon kapsamında kent merkezine gelen 1000 'inci turist olan Hollandalı Esmee Roos 'u ödüllendirdi.




AYTO Meclis Başkanı Abdullah Sefa Yüksel, bininci turist Hollandalı 18 yaşındaki Esmee Roos'a çini işlemeli tabak hediye etti. Yüksel, "2013'te göreve geldiğimizde odamızın üye odaklı hizmet sunacağı sözünü vermiştik. Bu kapsamda üyelerimize destek olmak amacıyla 2 ay önce turizm seferberliği başlattık. Şu ana kadar bin turist kentimizi ziyaret etti. Biz de bininci turisti sembolik bir hediye verdik. Bu yılın sonuna kadar kente turist getirmeye devam edeceğiz" dedi. Turizm seferberliğine kentin tüm mekanizmalarından destek beklediklerini dile getiren Yüksel, "Aydın turizmle anılan bir kent. Turizmde kentimize katma değerini artırmak için bu tür organizasyonlara sahip çıkmalı. Tüm kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruşlarıyla turizm konusunda işbirliğine hazırız. Hep birlikte Aydın'ı turizm cenneti haline getirebiliriz" diye konuştu. 

AYTO'nun 'Kent Merkezi Kısa Kültür Turu' projesi kapsamında her hafta değişik ülkelerden şehre davet edilen turistler tarihi yerleri ve semt pazarını gezerek esnafa can suyu oluyor. Almanya, Hollanda ve Fransa'dan 150 kişilik turist kafilesiyle birlikte 2 ayda kente gelen turist sayısı bine ulaştı. 


Yeni Asır


Geri Dön