Genel

Ayvacık'ta icradan 845 bin TL'ye 7 taşınmaz!

Ayvacık İcra Müdürlüğü, Çanakkale İli, Ayvacık İlçesi'nde yer alan ve Hamdi Ayan adına kayıtlı 7 taşınmazı satışa çıkardı. Taşınmazların toplam değeri 845 bin TL

1) Çanakkale İli Ayvacık İİçesi Balabanlı Köyü Ayı Bahçesi Mevkii ada: 146, Parsel:9, Cilt:6, Sayfa:509, CinshZeytinlik, Yüzölçümü.;8792,58 m2, tapuda HAMDİ AYAN adına kayıtlı taşınmazın tamamı 150.000,00TL

(TAŞINMAZ ÖZELLİKLERİ: Taşınmaz % 5 eğimli tarımsal mekanizasyona uygun, su tutma kapasitesi iyi, mineral ve organik madde açısından yeterli, çerisinde bakımlı zeytin ağaçları mevcut, deniz manzarasına; Hakim, güneyi ve doğusu yolla çevrili olup kuzeyinde yağmur sularının aktığı dere bulunmaktadır.) İMAR DURUMU: Ayvacık Belediye Başkanlığı İmar Planı Dışında kalmaktadır.
Taşınmazın kıymeti: 150 bin TL.

2) Çanakkale İİi Ayvacık İlçesi Balabanlı Köyü Köycivarı Mevkii Ada:127. Parsel:73, Cilt 3. Sayfa:299. Cinsi tarla. Yüzölçümü 8198,23 m2 miktarlı tapuda HAMDİ AYAN adına kayıtlı taşınmazın tamamı 225.000,00 TL  (TAŞINMAZ ÖZELLİKLERİ:Taşınmaz % 5 eğimli, tarımsal mekanizasyona uygun, ekilip biçilebilir, toprak yapısı az taşlı, halen otlak olarak kullanılan köy yerleşim alanına yakın.tarım arazisi, batı hududu yol cepheli, köye yakınlığı dolayısıyla elektrik ve su alınabilecek durumdadır) İMAR DURUMU: Ayvacık Belediye Başkanlığı İmar Planı Dışında kalmaktadır.
Taşınmazın kıymeti; 225 bin TL.

3) Çanakkale ili, Ayvacık İlçesi, Balabanlı köyü, Köyiçi Mevkii Ada:127, Parsel:26, Cilt:3. Sayfa:252, Cinsi: Kargır İki Katlı Bina, Yüzölçümü: 33,78 m2, tapuda HAMDİ AYAN adına kayıtlı taşınmazın 1/2 15.000.00 TL HİSSESİ (TAŞINMAZ ÖZELLİKLERİ: Taşınmaz 2 katlı yığma taştan yapılmış, üstü kiremit kaplı, halen oturulur durumda, elektriği, suyu olan, yola cepheli, bahçesi olmayan binadır, deniz manzarası yoktur) İMAR DURUMU: Ayvacık Belediye Başkanlığı İmar Planı Dışında kalmaktadır. Taşınmazın kıymeti: 15 bin TL.

4) Çanakkale İli Ayvacık İlçesi Balabanlı Köyü Köyiçi Mevkii Ada: 127, Parsel:22, Cilt:3, Sayfa:248 Cinsi: Kargir Ev ve Arsa. Yüzölçümü: 261,83 m2. tapuda HAMDİ AYAN adına kayıtlı taşınmazın tamamı 65.000,00TL (TAŞINMAZ ÖZELLİKLERİ: Taşınmaz köy yerleşim alanında olup içinde 75 m2 tabanlı, yığma taştan; yapılmış, üstü kiremit kaplı halen oturulur durumda 2 katlı bina bulunmaktadır, elektirği ve suyu; mevcuttur, yola cephesi vardır, deniz manzarası yoktur) İMAR DURUMU: Ayvacık Belediye Başkanlığı; imar Planı Dışında kalmaktadır.
Taşınmazın kıymeti: 65 bin TL.

5) Çanakkale İli Ayvacık İlçesi Balabanlı Köyü Köycivarı Mevkii Ada:127, Parsel:74, Cilt:3, Sayfa: 300, Cinsi: Tarla, Yüzölçümü: 3/08,27m2,   tapuda   HAMDİ AYAN adına   kayıtlı   taşınmazın tamamı (TAŞINMAZ ÖZELLİKLERİ: Taşınmaz köy yerleşim alanı içerisinde bulunmakta olup köy imar 90.000,00 TL   mevduatına uygun olarak 2 katı geçmemek şartıyla içerisinde ev yapılabilecek konumdadır, elektirik ve suyu mevruttur, halen bahçe olarak kullanılmaktadır, taşınmazın çevresi yığma taş duvar ile. çevrilidir, yola cephesi olup, cephe 2 metre enindedir; İMAR DURUMU: Ayvacık Belediye Başkanlığı İmar Planı Dışında kalmaktadır.
Taşınmazın kıymeti: 90 bin TL.

6) Çanakkale İli Ayvacık İlçesi Balabanlı Köyü Ayı Bahçesi Mevkii Ada: 144, Parsel:7, Cilt:5, Sayfa:495 Cinsi: Zeytinlik, Yüzölçümü: 6415,15 m2 miktarlı tapuda HAMDİ AYAN adına kayıtlı taşınmazın tamamı (TAŞINMAZ ÖZELLİKLER Taşınmaz %5 eğimli, tarımsal mekanizasyona uygun, su tutma kapasitesi iyi, 100.000,00 TL   mineral ve organik madde açısından yeterli, içerisinde bakımlı zeytin ağaçları bulunan kültür tarım
arazisi, deniz manzarasına hakim, güney ve doğusu yolla çevrili, kuzeyinde yağmur sularının aktığı dere bulunmaktadır.) İMAR DURUMU: Ayvacık belediye Başkanlığı İmar Planı Dışında kalmaktadır.
Taşınmazın kıymeti; 100 bin TL.

7) Çanakkale İli Ayvacık İlçesi Balabanlı Köyü Sarnıçaltı Mevkii Ada: 166,.Parsel:133, Cilt: 8, Sayfa: 714 Cinsi: Zeytinlik ve Bağ, Yüzölçümü:.2864,29 m2 miktarlı tapuda HAMDİ AYAN adına kayıtlı taşınmazın
tamamı (TAŞINMAZ ÖZELLİK LERİ: Taşınmaz denize sıfır konumda olup, denizle arasında iskele yolu 200.000,00 TL  bulunan, içerisinde zeytin ve karışık meyve ağaçları vardır, suyu , elektiriği mevcuttur, kuzey hududu
yola dayalıdır, taşınmaz deniz sıfırdan başlayarak %6-7 eğime kadar yükselmektedir. Balabanlı Köyü. sahilinin değerli yerindedir) İMAR DURUMU: Ayvacık Belediye Başkanlığı imar Planı Dışında kalmaktadı.
Taşınmazın kıymeti; 200 bin TL.

1 -Satış 28.02.2011 günü saat 10:30 dan 11.05 a kadar satış yeri olan Ayvacık Belediyesi Nikah Salonunda açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin %60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle ile alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla; gayrimenkul 10.03.2011 günü 10:30 dan 11:05 a kadar ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü aklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçha; nı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20 si nisbetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. KDV ihale damga vergisi, tapu alım harç ve masrafları alıcıya aittir. Tellaliye ve birikmiş vergiler ile satım harcı borçluya ait olup, öncelikle alıcı taraîjndan yatırılacak bilahere satış bedelinden alıcıya ödenecektir.

3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmakça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4-ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefiller teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlar¬dan ve ayrıcı temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark.varsa öncelikle teminat be¬delinden alınacaktır.

5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmeli için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isleyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Tapuda kayıtlı tüm alakadarlara gayrimenkul satış ilanı tebliğ edilmediği takdirde İİK'nun 127. maddesi gereğince iş bu gayrimenkul satış ilanı ilanen tebliğ olunur. 7-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. (İc if.K.126) 27.12.2010 İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleride dahildir. Yönetmelik Örnek No:27


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com