29 / 04 / 2024

Ayyıldız Tekstil'in fabrikası icradan satılık! 6 milyon 388 bin TL!

Ayyıldız Tekstil'in fabrikası icradan satılık! 6 milyon 388 bin TL!

Bursa 4. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Müdürlüğü, Bursa İli, Osmangazi İlçesi, Yunuseli Mahallesi, 8849 ada, 6 parselde yer alan 11 bin 225 metrekare arsa vasıflı taşınmaz üzerindeki Ayyıldız Tekstil Ticaret ve Anonim Şirketi'ne ait fabrikayı satışa sunuyor



Bursa 4. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

BURSA 4. SULH HUKUK MAHKEMESİ SATIŞ MÜDÜRLÜĞÜ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Dosya No: 2011/19 SATIŞ

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

1- BURSA ili Osmangazi ilçesi Yunuseli mah. 8849 ada 6 parselde kayıtlı 11.225,30 m2 arsa vasıflı taşınmazın mahallide yapılan keşif sırasında hissedarlardan Akyıldız Tekstil Tic. ı.Ş.ne ait fabrika binası ve müştemilatları bulunmaktadır. Müştemilatlar: idari bina, Konfeksifon binası, iki adet Büküm bölümü binası, Sevkiyet bölüm binası, Renkli aktarım bölüm binası, Çile boya aktarım binası, iki adet Hazırlama bölüm binası, Birisi tek katlı, diğeri üç katlı, Trafo binası, Su tasfiye binası, Su deposu, Kazan dairesi binası, Boyahane ve tasfiye cihaz binası , boyahane binası, labaratuvar binası, Depo binası, Otopark binası ve eski bina mevcut durumdadır. Binanın toplam değeri, 5.052.701,25 TL,Arsa değeri 1.335.810,70 TL % 79,09 ina,% 20,91'i arsa olan taşınmazın imar durumu Hamitler bilediyunus arası uygulama imar planı kapsamında E: 1,25,Hmex:15,50m önden 5,00 Yandan 3,00 m ayırık nizam konut alanında kalan taşınmazın TOPLAM OLARAK 6.388.511,95 TL bedelle satılarak ortaklığının giderilmesine.

SATIŞIN 20/09/2011 Salı günü saat 11.00-11.10 arasında Bursa 4.Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Müdürlüğünde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin o 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak artıyla 30/09/2011 Cuma GÜNÜ SAAT: 11.00-11.10 arasında İKİNCİ artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en ok artırana ihale olunur. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40 ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması e bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla an bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. KDV, Tellaliye resmi, damga yergisi, tapu harç ve masrafları alıcıya aittir. Satış kesinleştiğinde tellaliye ve satıcı harcı alıcıya geri denir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize ildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer ararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark varsa öncelikle minat bedelinden alınacaktır.

- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve tümünü kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/19 SATIŞ sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları an olunur.
(İİKm.126)
(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön