05 / 05 / 2024

Azerbaycan 'da büyük doğalgaz rezervinin bulundu!

Azerbaycan 'da büyük doğalgaz rezervinin bulundu!

Konu ile ilgili olarak Fransız petrol şirketi Total 'den yapılan açıklamada, bulunan yeni doğalgaz rezervinin Abşeron yatağında bulunduğu ifade edilerek, rezervin zengin kaynaklar açısından ciddi olabileceği belirtildi



Bu arada, Fransız petrol şirketi Total 'in başkan yardımcısı Michael Borrell ve beraberindeki heyet, bulunan yeni doğalgaz rezervi hakkında bilgi vermek üzere Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi.

Kabulde, Borrell ve beraberindeki heyetin, Cumhurbaşkanı Aliyev 'e bulunan yeni doğalgaz rezervi hakkında bilgi verdiği kaydedildi.

Michael Borrell, TOTAL ve Azerbaycan Devlet Petrol şžirketi (SOCCAR) tarafından yürütülen doğalgaz arama çalışmaları sonucu bulunan yeni doğalgaz rezervinin önemli olduğunu belirterek, TOTAL ve SOCCAR arasında yürütülen işbirliğinin başarılı bir biçimde devam ettiğini ve bundan sonra da genişleyerek pekişeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Aliyev, kabulden sonra konu ile ilgili olarak, bir basın açıklaması yaptı.

Aliyev açıklamasında, Abşeron yatağında bulunan yeni doğalgaz rezervinin çok büyük olduğunu, bu durumu Azerbaycan kamuoyunu ile bütün Azerbaycan halkına duyurmak ve onları tebrik etmek istediğini söyledi.

Abşeron yatağında yeni doğalgaz yatağının bulunmasının büyük bir olay olduğunun altını çizen Aliyev, bulunan yeni doğalgaz rezervinin Azerbaycan doğalgaz potansiyelin gelişmesine verilen büyük bir katkı olduğunu da ifade etti.

Aliyev, bulunan yeni doğalgaz yatağı ile beraber Azerbaycan 'ın doğalgaz ihraç eden bir ülke gibi dünya kamuoyu tarafından görülmeye başlayacağını da sözlerine ekledi.

Abşeron yatağında bulunan yeni doğalgaz rezervinin, yerin 6550 metre altında bulunduğı belirtildi.

Azerbaycan, geçen yıl Kasım ayında da yeni bulduğu 'Ümid' doğalgaz yatağını faaliyete geçirmişti.
Milliyet


Geri Dön